Nemzetközi foci

Kirúgta Flick kapitányt a német futballszövetség

FEDERICO GAMBARINI / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
FEDERICO GAMBARINI / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
A Japán elleni kínos 4-1-es vereség után a Német Labdarúgó Szövetség vasárnap délután úgy döntött, meneszti Hansi Flick szövetségi kapitányt.

A szakember 2021. július elsején vette át a csapatot, összesen 25 alkalommal ült a kispadon, a mérlege 12 győzelem, hét döntetlen és hat vereség. A csapat ugyanakkor a legutóbbi 17 meccséből mindössze négyet nyert meg, és jelenleg sorozatban három vereségnél jár, amire 38 éve nem akadt példa.

Ugyan a szombati vereség után Flick még úgy jellemezte magát, mint a megfelelő edzőt a hónapok óta válságban lévő válogatott élén, a szövetség más véleményen volt.

Vasárnap Bernd Neuendorf elnök javaslatára a közgyűlés és felügyelőbizottság úgy döntött, hogy azonnali hatállyal felmenti Flicket és a két asszisztenst, Marcus Sorgot, illetve Danny Röhlt.

„A bizottságok egyetértettek abban, hogy a válogatottnak új impulzusra van szüksége a legutóbbi csalódást keltő eredmények után. A saját országunkban rendezendő Európa-bajnokságra való tekintettel optimizmusra és bizalomra van szükségünk.

Személy szerint ez az elnökségem egyik legnehezebb döntése volt, mert Hansi Flicket és segítőit szakmailag és emberekként nagyra tartom. De a szövetség számára a sportsiker a legfontosabb, ezért a döntés elkerülhetetlen volt

nyilatkozta Neuendorf.

A keddi, Franciaország elleni mérkőzésre Rudi Völler, Hannes Wolf és Sandro Wagner készíti fel a csapatot.

Kapcsolódó
„Elég volt, Herr Flick!” – a német futball a valaha volt egyik legnagyobb válságát éli
Nem csupán belerúgott a futballkapitányba a Bild, de az utódra is javaslatot tett.
Olvasói sztorik