Nemzetközi foci

Vajon elcsábítják Szoboszlaiék edzőjét? – ők a jelöltek a német kispadra

Matt McNulty/Getty Images
Matt McNulty/Getty Images

Csodaszámba menő dolog történt a német labdarúgásban: menesztették a válogatott szövetségi kapitányát. Hansi Flick valamivel több, mint két éven át irányíthatta a csapatot, de a rosszul sikerült világbajnokságot követően a felkészülési meccsek is aggasztóan alakultak, a Japán elleni hazai 4-1-es vereséget követően pedig menesztették Flicket.

A 2024-es Európa-bajnokság házigazdája így szűk egy évvel a torna előtt keresi a szövetségi kapitányát, a német sajtó alapján pedig elég egyértelmű, kik a jelöltek.

A Kicker és a Bild is egyetért abban, hogy a topjelölt Julianm Nagelsmann lehet. Ugyanakkor nem árt tudni, hogy a Bayern Münchennél felmentett szakembert jelen állás szerint 2026-ig még fizeti a klub, így ki kellene vásárolni őt, nem mellesleg alighanem ő kérné a legmagasabb fizetést is a kiszemeltek közül.

Ismét felmerült a Liverpool vezetőedzője, Jürgen Klopp neve is. Az 56 éves szakember ugyan már többször is belengette, hogy hamarosan eljön a távozás ideje az angol csapatnál, egyelőre nehezen mozdítható, ugyanis neki is 2026-ig szól a szerződése.

Roger Schmidtet említik még a német lapok, aki korábban dolgozott Salzburgban, a Leverkusennél, Kínában, a PSV-nél, 2022 óta pedig a Benfica vezetőedzője. A Bayernél korábban együtt dolgozott a szövetség mostani sportigazgatójával, Rudi Völlerrel, azonban a tavaszi portugál bajnoki cím előtt hosszabbított a Benficával.

A jelöltek közüli egyetlen, szabadon igazolható edző az osztrák Oliver Glasner, aki Európa Liga- és Német Kupa-döntőbe vezette a Bayer Leverkusent.

Olvasói sztorik