Nemzetközi foci

Ide kapcsol, aki magyar focistákat akar topligában látni

Harry Langer/DeFodi Images via Getty Images
Harry Langer/DeFodi Images via Getty Images

A magyar labdarúgás történetének egyik, ha nem legizgalmasabb átigazolási szezonját láthattuk a nyáron. Először Szoboszlai Dominik szerződött Jürgen Klopp Liverpooljába, majd hosszas huzavonát követően Kerkez Milos is Premier League-csapathoz került, a Bournemouth csaknem 18 millió euróért vette meg a játékjogát. Szalai Attilát több német élvonalbeli együttes is kinézte magának, végül a Hoffenheim jelentette be.

Összesen kilenc válogatott labdarúgó mondhatja el magáról cikkünk megjelenésekor, hogy topligás klub keretének a tagja.

Ilyen elképesztő létszámban emberemlékezet óta nem voltak magyar focisták a legerősebb bajnokságokban, ezért érdemes végigvenni, hogyan és hol lehet majd követni a teljesítményüket a 2023-2024-es szezonban.

Anglia

Alighanem a legtöbben Szoboszlai liverpooli karrierjére kíváncsiak Magyarországon, ő pedig Kerkez Milossal és jelen állás szerint a Wolverhamptont erősítő Bolla Bendegúzzal együtt a Spíler 1-en lesz látható. A Premier League-et egészen a 2024-2025-ös évadig ugyanis ezen a csatornán lehet majd látni és bár az Arena4 és Match4 is kap pár találkozót, arra mindenki mérget vehet, hogy nem Szoboszlaiékat passzolja majd le a Tv2 Csoport.

Az FA Kupa, vagyis az angolok egyik legrégebbi és legrangosabb versenysorozata is ezen a csatornán lesz látható. A Ligakupa viszont teljes egészében a Network4 csoporthoz tartozik.

Szoboszlai kapcsán fontos megjegyezni azt is, hogy mivel a Liverpool gyengélkedett a 2022-2023-as idényben, így a következő szezonban az Európa Ligában szerepel majd hétközi mérkőzéseken. Ebből a sorozatból az M4 Sport választhat elsőnek, biztosan lecsap majd a Liverpool-meccsekre még az RTL Magyarország előtt.

Robin Jones – AFC Bournemouth/AFC Bournemouth via Getty Images Kerkez Milos már az első edzőmeccsén is túl van új csapatában.

Németország

A Bundesligában találjuk a legtöbb magyar válogatott játékost, így a következő idényben az Arena4 is népszerű csatorna lesz. A Sallai Rolanddal felálló Freiburg Európa Liga-meccseire szintén elképzelhető, hogy lecsap az M4 Sport, de itt már reménykedhet az RTL+ is, de német csapatoknak a Bajnokok Ligájában is drukkolhatunk majd. Az RB Leipziget erősíti a sérülésből gyógyuló Gulácsi Péter mellett Willi Orbán is, valamint Schäfer András Union Berlinje is a csoportkörben lesz majd. Mivel a BL-t csak 2024-től szerezte meg az RTL, az Union és a Leipzig meccseit az M4 Sport adhatja majd, ha azt választja a Sport TV előtt.

Még egy csavar ezeknél a csapatoknál, hogy a Német Kupa közvetítési joga viszont biztosan a Sport TV palettáját színesíti. A kupa már augusztusban elkezdődik, augusztus 13-án Schäferék a Walldorf vendégei lesznek, Sallaiék ugyanezen a napon az Oberachernhez látogatnak, egy nappal később Szalaiék a Lübeckkel meccselnek majd. A lipcsei csapatnak csak szeptemberben rendezik meg az első fordulóját, mert előtte a Német Szuperkupában játszik a Bayern Münchennel, ez viszont már ismét az Arena4-re kerül.

Ulrik Pedersen/DeFodi Images via Getty Images Willi Orbán 2023-ban csapatkapitányként emelhette magasba a Német Kupát.

Ne felejtkezzünk el a Hertha BSC-ről sem, a másodosztályba kiesett csapat meccseit is a Network4 hálózat csatornáin találjuk majd.

Franciaország

A La Ligában nincs magyar, Kerkez pedig végül nem a Lazióban kötött ki, ezért a Serie A-ban is fölösleges keresgélni – a torinói Horváth Krisztofer a Kecskemétnél van kölcsönben –, de a Ligue 1-ben reménykedhetünk Loic Nego szereplésében. A Viditől ingyen Le Havre-hez igazoló magyar válogatott hátvéd és csapatának meccsei az Arena4 műsorát színesíthetik majd, míg a Francia Kupa és a Ligakupa a Spíler1-en, vagy a Spíler2-n lesz látható.

Olvasói sztorik