Nemzetközi foci

Kirúgták a Paris Saint-Germain vezetőedzőjét

Christian Liewig - Corbis / Corbis via Getty Images
Christian Liewig - Corbis / Corbis via Getty Images

Már nem Christophe Galtier a Paris Saint-Germain vezetőedzője. Ugyan a francia sportsajtóban ezt már a szezon vége óta tényként kezelték, a hivatalos bejelentést csak most tette meg a klub.

Hírek szerint a korábbi spanyol szövetségi kapitány, Luis Enrique lesz az utódja, noha vélhetően lesznek súrlódások közte és Luis Campos sportigazgató közt.

Az 56 éves Galtiert tavaly nevezték ki a PSG élér,e kereken 50 meccsen irányította a csapatot, amely ebből 34-et megnyert hat döntetlen és 10 vereség mellett. Ugyanakkor csak a bajnoki cím jött össze, az is váratlanul szoros küzdelemben, tavasszal ráadásul rasszista botrányba is került a szakember, akit emiatt őrizetbe vett és kihallgatott a nizzai rendőrség. Decemberben bírósági tárgyalás vár rá.

A PSG-nél komoly változások vannak, távozott már Lionel Messi, aki az Inter Miamiban folytatja, egyelőre kérdéses Neymar helyzete is, miközben Kylian Mbappé már közölte, ugyan nem tervez a nyáron eligazolni, de nem kívánja meghosszabbítani a jövő nyáron lejáró szerződését. A klub emiatt kőkemény ultimátumot adott neki.

Olvasói sztorik