Nemzetközi foci

Lionel Messi bejelentette, melyik csapatban folytatja a pályafutását

Franco Arland/Quality Sport Images/Getty Images
Franco Arland/Quality Sport Images/Getty Images

Lionel Messi bejelentette, hogy az Inter Miamiban folytatja pályafutását.

A Paris Saint-Germaintől ingyen távozó világbajnokról eredetileg az a hír járta, hogy az al-Hilalba tart, ahová brutális fizetéssel csábították. Ezután mégis inkább az FC Barcelonába szeretett volna visszatérni, amit 2021-ben hagyott el 21 év hűséges szolgálat után.

A barcelonai visszatérése a pénzügyi fair play függvénye és bár a napokban arról lehetett olvasni, hogy ez nem lesz akadály, a BBC szerdai cikke szerint ezen csúszott el a Barca. Ezek után szerda este közölte a katalán Sport azt a videót, amelyben az argentin világbajnok saját maga ismeri el: az Inter Miamibe igazol.

Az az igazság, hogy voltak ajánlataim egy másik európai csapattól, de nem is vettem számításba, mert Európában egyedül a Barcelona jöhetett szóba. Miután megnyertem a világbajnokságot, és nem mehettem a Barcába, úgy döntöttem, ideje elmenni az Egyesült Államokba. Élvezni akarom a futballt minden nap

– közölte Messi, aki szerint még nincs elintézve minden papírmunka.

A rövid beszélgetésből az is kiderült, hogy nem beszéltek össze sem Sergio Busquets-cel, sem Jordi Albával a jövőt illetően. Egykori csapattársai nyáron hagyják el a Barcelonát, sokáig úgy hírlett, együtt igazolhatnak hárman az al-Hilalba. A BBC szerint fontos szempont volt Messi számára, hogy a családjának nyugodtabb életet biztosíthat Miamiban.

„Nagyon szerettem volna visszatérni, izgatottan vártam, de már egyszer átéltem, milyen elhagyni a csapatot és ezen nem akartam újra átesni. Nem akartam ilyen szituációba kerülni. Azt is hallottam, hogy miattam küldenének el játékosokat és az igazat megvallva ezt sem akartam. Ha a pénz számítana csak, akkor Szaúd-Arábiába igazolok, de nem ez volt a döntő. Több időt szeretnék tölteni a családommal” – magyarázta Messi.

A videó kikerülése után az Inter Miami is bejelentette, hogy Messi érkezik.

Olvasói sztorik