Nemzetközi foci

A brit lapok nagyon rápörögtek, hogy Szoboszlait kinézte magának a Liverpool

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Az angol Sky Sports csütörtöki cikkében megerősíti azt, amit egy nappal korábban a The Athletic is írt: a magyar válogatott Szoboszlai Dominik képviselői az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő Liverpool vezetőivel tárgyaltak. Mindkét lap értesülése az, hogy

az RB Leipzig 22 éves középpályásának 2026-ig érvényes szerződésében 70 millió eurós kivásárlási ár szerepel, ám ez az összeg csak péntekig érvényes, utána változik.

A Bajnokok Ligájáról lemaradt Liverpool a mostani átigazolási időszakban már szerződtetett középpályást, az argentinokkal világbajnok Alexis MacAllister a Brightontól érkezett. Ugyanakkor a Sky megjegyzi, vannak még kiszemeltek a posztra, és Szoboszlai egyre magasabbra kerül a Pool kívánságlistáján.

Szoboszlaival kapcsolatban az elmúlt hónapokban leginkább a BL-induló Newcastle United érdeklődéséről lehetett olvasni. Philipp Hinze, a német Sky újságírója ugyanakkor arról írt, még nem történt hivatalos ajánlattétel a magyar jártékosért:

A középpályás május közepén az esetleges klubváltásával kapcsolatban újságíróknak úgy fogalmazott, „meglátjuk, hogy mi történik a nyár után”. Menedzsere, Esterházy Mátyás az M1-nek azt mondta, „pont ugyanolyan eséllyel elképzelhető ez is, mint az, hogy Lipcsében marad”.

A székesfehérvári születésű, 32-szeres válogatott – egyben csapatkapitány – támadó 2017 és 2021 januárja között a Salzburgot erősítette, legutóbbi lipcsei idényében pedig 46 mérkőzésen 10 gólig és 23 gólpasszig jutott, csapatával megnyerte a Német Kupát (gólt szerzett a döntőben), a bajnokságban pedig harmadikként zárt.

Kapcsolódó
Szoboszlai Dominik is ott van a világ legdrágább játékosainak listáján
Egészen előkelő társaságban van a magyar válogatott 22 éves csapatkapitánya.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik