Nemzetközi foci

Szoboszlai Dominik is ott van a világ legdrágább játékosainak listáján

Tom Weller / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Tom Weller / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

A svájci sporttudományok intézete szokásos heti cikkében ezúttal a világ legértékesebb játékosait rangsorolta, a CIES a piaci érték megállapításához pedig saját statisztikai modelljét vette alapul.

Talán senkit sem lep meg, hogy a lista élén a Manchester City norvég csatára, Erling Haaland szerepel, aki a CIES szerint jelenleg 245,1 millió eurót ér (az összeg meghatározásakor az esetleges kivásárlási összeget nem vették figyelembe).

Haaland mögött a Real Madrid brazil játékosa, Vinícius Jr. (196,3 millió euró), és az Arsenal angol labdarúgója, Bukayo Saka (195,8 millió euró) áll a rangsorban. A CIES szerint összesen 20 olyan játékos van, akinek legalább 100 milliós a piaci értéke, érdekesség, hogy a City másik csatára, az argentin válogatottal vb-címet nyert Julian Álvarez is köztük van (122 millió).

A Lipcse magyar válogatott játékosa, Szoboszlai Dominik neve is megtalálható a listán. A hétvégén a Német Kupa-döntőben eredményes Szoboszlai  értékét 73,8 millió euróra tartják, amivel ott van Joao Félix és Marcus Rashford mögött, de például megelőzi azt a Christopher Nkunkut, aki a nyáron elhagyja a Leipziget és a Chelsea-hez került. Tartja magát a pletyka, hogy a magyar játékos is a Premier League-be kerülhet, a Newcastle United nézte ki magának, Szoboszlai pedig úgy nyilatkozott, szereti a kihívásokat.

Itt lehet böngészni a listán.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik