Nemzetközi foci

Fegyelmi eljárás indult az EL-döntő bíróját inzultáló Mourinho ellen

Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP

José Mourinho nem szeret veszíteni. Nincs ezzel baj, vagyunk így egy páran. A nagyobb baj, hogy a portugál edző nem is nagyon tud, és ennek számtalan alkalommal hangot is adott a budapesti Európa Liga-döntő után, a legnyomatékosabban akkor, amikor a „Kibaszott szégyen” mondattal minősítette Anthony Taylor játékvezető tevékenységét a Puskás Aréna garázsában.

Az Európai Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága pénteken közleményt adott ki, amelyben jelzi, hogy Mourinho ellen fegyelmi eljárást indít. De a két klub, a Roma és a Sevilla ellen is eljárás indul, egyrészt a szukolók dobálózása, másrészt a játékosok pályán mutatott viselkedése miatt. A Sevilla pedig várhatóan amiatt is súlyos pénzeket fizethet majd, hogy a lefújás után a szurkolók egy csoportja befutott a játéktérre ünnepelni.

Az 1-1-re végződő rendes játékidő után a hosszabbításban nem esett gól, majd a tizenegyeseket a Sevilla rúgta jobban, amely így hetedszer lett az EL (illetve elődje, az UEFA Kupa) győztese.

A döntő után nem csak Mourinho foglalkozott Taylorral, a római szurkolók ugyanis a reptéren zaklatták az angol sporit, akit a rendőröknek kellett megvédeni.

Kapcsolódó
Az Európa Liga-döntő játékvezetőjét a reptéren zaklatták a Roma-szurkolók
Az Európa Liga budapesti döntőjében 1-1-es döntetlent játszott egymással az AS Roma és a Sevilla, végül a spanyol csapat tizenegyespárbajban hódította
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik