Élő Nemzetközi foci

A Manchester City egy félidő alatt elintézte a Real Madridot

Jan Kruger - UEFA/UEFA via Getty Images
Jan Kruger - UEFA/UEFA via Getty Images

A Manchester City szerdán 4-0-ra intézte el a Real Madridot a Bajnokok Ligája elődöntőjében.

Az első mérkőzés 1-1-es döntetlennel zárult, az idegenben lőtt gólok pedig már nem számítanak perdöntőnek, vagyis a visszavágón győzelmet szerző csapat megy tovább. Az eltiltása lejártával kezdőbe kerülő Éder Militao kitúrta a kezdőből Antonio Rüdigert, ezen kívül viszont változatlan a spanyolok kezdője. Pep Guardiola viszont nem változtatott az összeállításán.

Alaposan bekezdett a Manchester City, kapujához szegezte ellenfelét, amit az is remekül mutat, hogy a vendégeknek összesen 13 passzuk és 21 százalékos labdabirtoklásuk volt. A távoli pontatlan lövések mellett Erling Haaland fejelhetett az ötösről kétszer is, egyszer Courtois derekáról kipattant, a második alkalommal a belga kapus nagy vetődéssel hárított. Rodri lövése még kapu mellé gurult, de a 23. percben Bernardo Silva már nem kegyelmezett. A portugál középpályás jól vette észre az üres területet, majd Kevin De Bruyne passza után lőtt a kapu bal oldalába.

Ezután egy picit kijött a Real Madrid a szorításból, azonban egy távoli Toni Kroos-lövésnél többre nem futotta, ez Éderson ujjhegyéről a lécen csattant. Pillanatokkal később viszont már a City támadott, Ilkay Gündogan lövése egy védő lábáról pattant föl a portugál előtt, Silva pedig a kapuba fejelt. Még a félidő vége előtt akár nőhetett is volna az előny, de az utolsó passzokba és a lövésekbe mindig becsúszott egy kis pontatlanság, így 2-0-val mentek pihenőre a csapatok.

Térfélcsere után fokozatosan egyre növelte a letámadását a Real Madrid, egyre magasabban védekezett és jóval többet is birtokolta a labdát. A Manchester City azonban kontroll alatt tartotta a játékot és okosan lassította is a meccset. Egy-egy gyors ellentámadásban lehetett volna veszély, de nem akadt sok helyzet egészen a 73. percig, amikor Gündogan sarkazását követően Haaland lövését Courtois lábbal védte. Három perccel később jött a kegyelemdöfés, De Bruyne szabadrúgás Militaóról pattant a hálóba.

Mindkét edző belecserélt, de ezen a napon nem tűnt reálisnak egy Real Madrid-gól. Pedig a csereként beálló Ceballosnak remek lehetősége adódott erre, azonban Éderson hárítani tudott, Benzema pedig elszórakozta a kipattanót. A Manchester City csak az óra lepörgetésére játszott, de a csereként beálló Julián Álvarezzel még rúgatott egy gólt, így alakult ki a megsemmisítő végeredmény.

A Manchester City ellenfele az Internazionale lesz a fináléban.

Bajnokok Ligája, elődöntő, visszavágó

Manchester City (angol) – Real Madrid (spanyol) 4-0 (2-0)
Manchester, Etihad Stadion
v.: Marciniak (lengyel)
Manchester City: Éderson – Walker, Stones, Rúben Dias, Akanji – De Bruyne (Foden – 84.), Rodri, Gündogan (Mahrez – 79.) – Grealish, Haaland (Álvarez – 89.), Bernardo Silva.
Real Madrid: Courtois – Carvajal (Vasquez – 80.), Militao, Alaba, Camavinga (Tchouaméni – 80.) – Modric (Rüdiger – 63.), Kroos (Asensio – 70.), Valverde – Rodrygo (Ceballos – 80.), Benzema, Vinícius Jr.
gól: Bernardo Silva (23., 37.), Miliato (76 – öngól), Álvarez (92.)
sárga lap: Rúben Dias (50.), Camavinga (75.) ill. Carvajal (56.), Gündogan (62.), Grealish (91.)

Megsemmisítő a vereség

Az első félidőben űrfocival fektette két vállra ellenfelét a Manchester City, térfélcsere után pedig prfon menedzselte az ellenfelét és az időt is. Az öngóllal végképp eldőlt minden, Álvarez góljával vált tényleg kiütéssé a meccs. Döntőt játszik a City!

Kiütés!

Az imént beálló Julián Álvarez is betalál! Kicsit alábbhagyott a vendégek figyelme, gyorsan ritmust váltott a City, Mahrez Fodenhez passzolt, aki kiugratta Álvarezt, a világbajnok pedig higgadtan a jobb alsóba gurított.

Most elbóbiskolt a City védelme

Szépíthetett volna a Real Madrid, de Ceballos közeli lövését Ederson hatalmas bravúrral védte, a kipattanót pedig túl sokáig tologatta Benzema, végül kisodródva nem tudott érdemben helyzetbe kerülni.

Mindenki kapaszkodjon meg, Pep Guardiola cserél!

Erre 168 percet és 30 másodpercet kellett várni a párharcban! Gündogan helyére érkezett Mahrez. Ancelotti is változtatott, Rodrygo, Carvajal és Camavinga jött le, helyettük Ceballos, Tchouaméni és Lucas Vasquez folytatja.

Haaland óriási ziccert rontott el!

Gündogan egy parádés sarkazással meglepte az egész Real Madrid-védelmet, ezért teljesen egyedül léphetett ki Haaland. A hosszú alsó felé lőtt labdát Courtois lábbal védte és a lécet érintve pattant ki szögletre.

Magasabbra tolta játékát a Real Madrid

Nincs is értelme óvatoskodni, sokkal magasabban támadnak le a vendégek, egyre több játékos támad. Camavinga a középpályán a labdás játékban és a védekezésben is sokkal jobban kiveszi a részét a játékból, ráadásul kiválóan. Egyelőre azonban kizárólag a City kontráiban pislákol némi veszély, de az angol csapat természetesen az idővel is játszik.

Ancelotti cserél

Modric helyett Rüdiger állt be, ami csak látszólag védekező felfogás. Rüdiger lett Militao párja belső védőként, Alaba kiment balra, Camavinga pedig a középpályán folytatja a meccset.

Az történt, amit Guardiola akart

A Manchester City a játék minden elemében ellenfele fölé nőtt. Elképesztő mezőnyfölényben játszott a hazai csapat, Bernardo Silva okos helyezkedésével előnybe is került, majd amikor a Real Madrid nyomott, sőt Toni Kroos kapufát is lőtt, akkor Silva ismét lecsapott és egy kipattanót a hálóba fejelt. Rendkívül komoly változásra lesz szükség a madridiaktól, ha 45 perc alatt vissza akarnak jönni a meccsbe.

Még egy kis izgalom a végén

A tökéletesebbnél is tökéletesebb támadáson dolgozott a Manchester City, ebből lett az, hogy senki sem lőtt kapura, míg meg nem érkezett Akanji és a bal alsót vette célba. Alabáról szögletre pattant a labda, újabb helyzet viszont nem adódott, a hazaiak 2-0-ra vezetnek félidőben.

Meglepően sok a hiba

Mindkét oldalon egészen sok az eladott labda, a rossz indítás, a meggondolatlan megoldás. Ez persze a Manchester City malmára hajtja a vizet hiszen támadás nélkül gólt sem fog szerezni a Real Madrid. A vendégeknek alighanem jót fog tenni a szünet.

Kapufa!

A Real Madrid első szögletéből semmi sem lett, de a kicsúsztatott labdát begyűjtötte Vinicius Junior, ütemtelenül Benzemához kanyarította az alapvonal felé, a francia csatár pedig látta, hogy nagyon mélyen ül a City védelme, így a tizenhatos előterébe mozgó Kroost választotta. A német középpályás tolt egyet a labdán, majd irgalmatlan erővel bombázott a felső lécre.

Életjel a madridiaktól!

Vinicius Juniornak is volt egy ígéretes megindulása, ebből nem lett semmi, de pár perccel később Karim Benzemát próbálta mélyről indítani Rodrygo, egy-két méterrel lőtte a kelleténél erősebben a labdát, a kimozduló Éderson zsákmányává vált.

Ezt már nem hibázta el a City, vezet a hazai csapat

Bernardo Silva vette észre jól, hogy a Real Madrid jobb oldali védelme mélyebben védekezik, ezért a bal oldalon nyugodtan beindulhat a védelem mögé. Kevin De Bruyne persze kiszúrta és a lábára is tette a labdát, Silva pedig úgy mozgott, mintha a hosszút célozná meg, de a kapu bal oldalába lőtt. Vezet a Manchester City!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik