Élő Nemzetközi foci

Átlövésre átlövéssel válaszolt a Manchester City Madridban

Alex Livesey - Danehouse/Getty Images
Alex Livesey - Danehouse/Getty Images

A Real Madrid kedd este 1-1-es döntetlent játszott a Manchester Cityvel a Bajnokok Ligája elődöntőjében.

Bekezdett a Manchester City, megpróbálta saját tizenhatosára szorítani ellenfelét a mérkőzés elején. Ez sikerült is, viszont a fegyelmezett hazai védekezés miatt csak átlövésekre futotta a City erejéből, Kevin De Bruyne és Rodri lövését is hárította Thibaut Courtois. Elképesztő labdabirtoklási fölényt hoztak össze a vendégek, végül azonban mégis a Real Madrid szerzett vezetést. Luka Modric egészen parádés labdájából iramodott meg Camavinga a bal szélen, majd a középre passzolt, amit okosan átlépett Rodrygo. Vinícius Junior befelé cselezett, majd Rúben Dias takarásából léc alá lőtte a labdát.

Térfélcsere után jól kezdett a Real Madrid, de Benzema lövése pontatlan volt, Grealish blokkját pedig a világ egyik pályáján sem fújták volna be tizenegyesnek. Courtois-nak viszont szüksége volt egy nagy védésre, amikor De Bruynét zseniálisan ugratta ki Bernardo Silva. A Real Madrid ezután nyomott nagyjából tíz percig, de nem sikerült újabb gólt lőnie, viszont Kevin De Bruyne újabb kísérlete már utat talált a kapuba.

Ezután egy kicsit leült a meccs, nem akart egyik csapat sem kockáztatni, Toni Kroos szabadrúgását fejelte még kapura Benzema, de Éderson reflexmozdulattal kipaskolta a közeli fejest. A hajrában még megrázták magukat a madridiak, a csereként beálló Tchouaméni kétszer is próbálkozott, de egyszer a kapus védett nagyot, a második alkalommal pedig blokkolták a lövést. A végeredmény 1-1 maradt, semmi sem dőlt el az első meccsen.

Érdekesség, hogy Pep Guardiola egyáltalán nem cserélt a találkozón.

Bajnokok Ligája, elődöntő, első mérkőzés

Real Madrid (spanyol) – Manchester City (angol) 1-1 (1-0)
Madrid, Estadio Santiago Bernabéu
v.: Soares Dias (portugál)
Real Madrid: Courtois – Carvajal, Rüdiger, Alaba, Camavinga – Modric (Nacho – 87.), Kroos (Tchouaméni – 86.), Valverde – Rodrygo (Asensio 81.), Benzema, Vinícius Jr.
Manchester City: Éderson – Walker, Stones, Rúben Dias, Akanji – De Bruyne, Rodri, Gündogan – Grealish, Haaland, Bernardo Silva.
gól: Vinicius Junior (36.) ill. De Bruyne (67.)
sárga lap: Kroos (45.), Camavinga (78.) ill. Gündogan (71.), Silva (86.)

Manchesterben dől el a továbbjutás

1-1-es döntetlennel ért véget a meccs, Vinicius Junior az első félidőben, Kevin De Bruyne pedig a másodikban lőtt nagy gólt átlövésből.

Tchouaméni bődületes lövését védte Éderson!

Szépen gurigázott a Real Madrid addig, amíg lövőhelyzet nem alakult ki, Benzema lekészítéséből Tchouaméni a léc alá lőtt volna, de nagyot védett az angol csapat kapusa. Maradt az 1-1!

Éderson is védett egy nagyot!

Karim Benzema robbant be remekül egy beadásra, sokan azt hittek, a második hullámban érkező társakhoz bólint majd, de ő a hosszú alsót vette célba. Édeerson észnél volt és kitenyerelte a labdát.

15 perc maradt a meccsből

Panaszra nincs okunk, a City visszavette az irányítást a gólja óta, de nagyon észnél van a real Madrid, így aztán sok helyzet nem is alakult ki. Ami viszont érdekes, hogy 75 perc után még egyik edző sem cserélt.

Nagyon okosan játszik a Real Madrid

Az elmúlt 5-10 perc a Real Madridról szólt, sokkal többet van a labda a hazai csapatnál, de nem rohannak ész nélkül előre, hanem inkább arra rendezkedtek be, hogy őrizzék a labdát, ezzel pedig az eredményt is. A vendégek játékosain kezd is mutatkozni a türelmetlenség.

Courtois védett nagyot!

Újra Kevin De Bruyne előtt adódott lehetőség, Bernardo Silva kiugratása után cirka 6-7 méterről lőtt jobb alsó irányába, de Courtois kiütötte a labdát és a kipattanóra érkező Haaland sem talált be.

Benzema lőtt fölé egy parádés támadás végén

Vinicius Junior befelé cselezve ütemtelenül passzolt Benzemához, aki Carvajallal úgy kényszerítőzött, hogy a védő sarkazva tálalta elé a labdát! Lövése azonban kapu fölé szállt, ettől még gyönyörűen felépített támadás volt.

Nem láttunk sok helyzetet

Ezt mutatják a helyzetek minőségét mutató xG számai is. A Real Madrid egyszer találta el a kaput, abból gól is lett. A Manchester City is átlövésekkel próbálkozott, meg egy Haaland-fejessel. Összességében nem adja vissza a meccs szórakoztató jellegét ez az adat.

Kroos még a végén besárgult

Ilkay Gündogan vitte volna el a labdát honfitársa mellett, a Real Madrid középpályása viszont nemes egyszerűséggel felrúgta. Ez volt az első sárga lap a mérkőzésen és majdnem az utolsó pillanata is. Félidőben 1-0-ra vezet a hazai csapat, de messze még a vége!

Grealish és Carvajal hoztak össze egy kisebb szappanoperát

A spanyol védő kilökte Grealisht az alapvonalon túlra, amikor viszont odament volna az angolhoz, hogy felsegítse, a támadó elcsapta a kezét. Erre aztán Carvajal is eljátszotta a nagyhalált, majd még percekig magyaráztak egymásnak. A portugál bírónak kellett végül rendet tennie.

Benzema megint közel volt a tűzhöz

Carvajal és Valverde érdeme, hogy helyzet alakult ki, mert ahogy a védő befelé mozgott, magával húzta az emberét és így nagy terület nyílt Valverde számára, hogy a jobb oldalon meginduljon. Végül egy remek labdával találta meg Benzemát, aki viszont megpróbálta levenni a labdát, nem pedig kapura lőtte. Nem sikerült jól az első labdaérintése, majd kézzel is labdába ért, így nem lett semmi az akcióból.

Na, most nagyot mentett Rúben Dias!

Labdát szerzett a Real Madrid, Vinícius Junior pedig a bal oldalról élesen középre lőtt labdával akarta kihagyhatatlan helyzetbe hozni Karim Benzemát. A labda viszont nem jutott el a franciáig, mert Rúben Dias hatalmas becsúszással menteni tudott. Éderson nem érte volna el a labdát, úgyhogy nagyon kellett a vendégeknek.

Eddig nem történt meglepetés

Hivatalosan is letelt az első félidő első fele és az történt, amire számítani lehetett. Sokat birtokolja a labdát a Manchester City, a Real Madrid viszont fegyelmezetten védekezik. Nem vezetett azonban nagy helyzetekhez mindez, főleg átlövésekkel próbálkoztak az angolok, ezen kívül egy erőtlen Haaland-fejes jött össze. A 72%-os labdabirtoklás viszont elképesztő mutató.

Haaland fejesét is kivédte Courtois

Jönnek sorban a próbálkozások, ezúttal Bernardo Silva a bal oldalról emelt a kapu túloldalán álló Haaland fejére, de nem tudott már a norvég elég erőt beletenni a fejesébe, ami így a kapus kezében kötött ki.

Kevin De Bruyne lőtt kapura először

Rüdiger elfejelt egy felívelést, amit viszont begyűjtött a belga középpályás. Némi helyezkedést követően nem passzolás mellett döntött, hanem a kapu bal oldalát vette célba, de válogatottbeli csapattársa, Thibaut Courtois védeni tudott. A lövés egyébként nem ment messzire a kapustól, nem helyezte kimondottan jól De Bruyne.

Pörög a meccs az első percekben!

A Manchester City próbált nyomást gyakorolni ellenfelére, de a hazaiak megszerezték a labdát és szenzációs passzjátékkal vezettek ellentámadást a bal oldalon. Vinicius Junior középre lőtt labdájával viszont meggyűlt Benzema baja, ezért az angoloko fel tudtak szabadítani, sőt hamar újra az ellenfél térfelére került a labda. Nagyszerűen kezdődik a meccs!

Elindultunk!

Máris megvan az első szabálytalanság, Jack Grealish pakolt oda Rodrygónak.

Haaland lépést tehet a rekord felé

Erling Haaland 12 gólt szerzett a jelenlegi kiírásban, öt találatra lenne szüksége ahhoz, hogy beállítsa Cristiano Ronaldo 2013/14-es BL-rekordját. Három meccsen ez nem tűnik lehetetlen feladatnak a norvég gólzsáknak, de ehhez fináléba is kell jutnia.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik