Nemzetközi foci

A Napoli gólgyárosa még Cristiano Ronaldót is túlugrotta

Alberto PIZZOLI / AFP
Alberto PIZZOLI / AFP

Victor Osimhen a Serie A egyik legnagyobb felfedezettjének mondható a 2022-2023-as szezonban. A Napoli csatára ontja magából a gólokat, összesen 16 találatnál jár már 17 bajnoki után, amivel a klub nagyságainak nyomába ért.

Nem csak a Napoli támadóinak magasságát hódította meg vasárnap, a Spezia elleni duplájával, hanem még Cristiano Ronaldo lenyűgöző ugrásán is javított. Az első góljánál ugyanis kiszámolták a Skynál, hogy olyan magasra ugrott, amivel még a portugál sztárt is megelőzte: két métert és 58 centimétert emelkedett a levegőben.

Ronaldo 2019-ben a Juventus játékosaként bólintott egy hatalmas gólt, akkor 2 métert és 56 centiméterre rugaszkodott el a földtől a Sampdoria elleni találatánál.

Kapcsolódó
„Ha látnák, hogy néhányan honnan jöttünk, nem imádkoznának a bukásunkért” – Osimhen útja a szemétteleptől a Serie A tetejére
A Serie A góllövőlistáját vezető Victor Osimhen fiatalon elvesztette édesanyját, majd az utcán árulta a portékáját, hogy aztán első komoly fizetéséből apjának vegyen a házat. Első európai klubjánál szenvedett, de sokat köszönhet egy vb-győztes csatárnak, aki a szárnyai alá vette. Ma pedig az ő góljaival robog a Napoli a régóta áhított scudetto felé.
Olvasói sztorik