Nemzetközi foci

A Napoli csatára duplázott és újabb mérföldkőhöz érkezett

Gabriele Maltinti/Getty Images
Gabriele Maltinti/Getty Images

A Napoli simán verte szombat délután 3-0-ra a Speziát, ezzel magabiztosan robog a bajnoki cím felé.

A kiesés elől menekülő Spezia egy félidőn át tudta tartani a listavezető tempóját, térfélcsere után viszont azonnal betalált Hvicsa Kvarachelia büntetőből. A listavezető 77 százalékos (!) labdabirtoklást produkált, a második félidőben viszont a Spezia szétesett, aminek Victor Osimhen lett az abszolút győztese. Előbb a szerencsétlenkedő hazai védelem közt bólintott a kapuba, majd öt perccel később Kvaracheliához passzolt egy labdát a hazai védőktől, amiből Osimhen újra gólt lőtt.

Ezzel Osimhen lett a klub történetében a negyedik futballista, aki az első 21 élvonalbeli bajnokit követően legalább 16 gólig jutott Luis Vinicio, Edinson Cavani és Gonzalo Higuaín után.

Győzelmével a Napoli már 56 pontos, az Inter előtt 16 pont az előnye, de a milánói csapat egy meccsel kevesebbet játszott.

Kapcsolódó
„Ha látnák, hogy néhányan honnan jöttünk, nem imádkoznának a bukásunkért” – Osimhen útja a szemétteleptől a Serie A tetejére
A Serie A góllövőlistáját vezető Victor Osimhen fiatalon elvesztette édesanyját, majd az utcán árulta a portékáját, hogy aztán első komoly fizetéséből apjának vegyen a házat. Első európai klubjánál szenvedett, de sokat köszönhet egy vb-győztes csatárnak, aki a szárnyai alá vette. Ma pedig az ő góljaival robog a Napoli a régóta áhított scudetto felé.
Olvasói sztorik