Nemzetközi foci

Cristiano Ronaldo úgy érzi, megalázták

A hét elején Cristiano Ronaldo olyat nyilatkozott, ami után nem biztos, hogy a világbajnokságot követően is a Manchester United játékosa marad. Pénteken megjelent Piers Morgan által forgatott a teljes interjú, amelyből a neves televíziós- és médiaszemélyiség twitter oldalán újabb részletet mutatott meg.

A másfél perces anyagban Ronaldo arról beszél, hogy amikor a  Tottenham ellen megtagadta a pályára lépést, majd idő előtt bevonult az öltözőbe, és hazament, amiért Erik ten Hag edző három napra, a Chelsea elleni bajnoki idejére felfüggesztette, mérhetetlen csalódást érzett, azt pedig, ahogy klubja kommunikálta az esetet „szégyenként” fogta fel.

Morgan erre külön is rákérdezett: „Megalázták?”

Úgy gondolom, igen. Nem szeretnék belemenni a részletekbe, de azt azért elmesélem, hogy miután hazaértem a fiam azt mondta: „Apa, nem játszottál”. „Bizony, mert a klub megbüntetett.” Felnevetett és vissazkérdezett: „Hogyan büntethettek meg téged, hiszen te vagy a világ legjobb focistája?” Egyébként megbántam, amit tettem és elnézést kértem. Tudom hibáztam, én sem vagyok tökéletes, de ettől még túl sok, a három napos felfüggesztés

– mesélte Ronaldo, aki kitért  pályafutása befejezésére is.Elmondta, negyvenévesen szeretné befejezni, de igazából nem tudja, mit hoz a jövő, mert „az élet változások sora, sosem tudhatod, végül mit kapsz.”

Számos szakértő feltételezése szerint CR7 maga is azzal a szándékkal borította ki a bilit, fogalmazott meg a klubjával, és Erik ten Hag edzővel kapcsolatban súlyos vádakat a Piers Morgannek adott másfél órás beszélgetésében, hogy dűlőre vigye az ügyét.

A Manchester United az első interjúrészletek megjelenése után azt közölte, addig nem foglal állást, amíg nem áll minden tény a rendelkezésre. Ennek ellenére egy jelzésértékű lépést már megtettek: egy videó tanúsága szerint munkások apránként letépték és eltávolították Cristiano Ronaldo óriásplakátját a stadion homlokzatáról.

Olvasói sztorik