Oli SCARFF / AFP
Nemzetközi foci sport

Ronaldo olyat nyilatkozott, ami után nem biztos, hogy lesz maradása a MU-nál

Cristiano Ronaldo, a Manchester United játékosa olyan nyilatkozatot tett, ami után nem biztos, hogy lesz maradása a klubnál.

A portugál klasszis Piers Morgan beszélgetős műsorában azt mondta, nem csak az edző, Erik ten Hag, hanem a klubból többen is azon voltak, hogy kipenderítsék őt.

Elárulva érzem magam. Úgy érzem, néhányan nem szeretnék, ha itt lennék, és ez nem csak idén, tavaly is így volt

Ronaldo november 6-án játszott utoljára, akkor ő viselte a csapatkapitányi karszalagot az Aston Villa elleni, 3-1-es vereség alkalmával. Azóta a United két találkozót játszott, a Ligakupában 4-2-vel ment tovább a Villa ellen, majd a Fulham elleni bajnokin 2-1-re győzött, Ronaldo a hivatalos indoklás szerint betegség miatt hagyta ki ezeket.

A játékosnak korábban volt már összetűzése Ten Haggal, a Tottenham ellen nem volt hajlandó csereként beállni, inkább bement az öltözőbe, mire a holland edző a következő meccsen, a Chelsea ellen nem rakta be a keretbe.

Nem tisztelem őt, mivel ő sem mutatott tiszteletet az irányomba. Márpedig aki nem tisztel, azt sosem fogom tisztelni. (…) A szurkolóknak tudniuk kell az igazságot. A legjobbat akarom a klubnak, ezért is jöttem vissza a Unitedhez.

Amióta Sir Alex Ferguson távozott, semmilyen fejlődést nem mutatott a klub, és nem változott semmi. Szeretem a Manchester Unitedet, szeretem a szurkolókat, akik mindig mellettem vannak, de ha a klub más irányba akar indulni, akkor sok-sok dolgot meg kell változtatni”.

A 90 perces interjú két részletben, kedden és szerdán kerül adásba, de Morgan már elküldte a legkarcosabb mondatokat az angol bulvárlapnak, a Sunnak. A MU legközelebb a katari vb után, december 20-án játszik tétmeccset, amikor a Ligakupában a Burnley lesz az ellenfele, kérdés, Ronaldo ezek után kap-e még lehetőséget, vagy a téli átigazolási időszakban megpróbál megszabadulni tőle a klub.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!