Nemzetközi foci

Ronaldo olyat nyilatkozott, ami után nem biztos, hogy lesz maradása a MU-nál

Oli SCARFF / AFP
Oli SCARFF / AFP

Cristiano Ronaldo, a Manchester United játékosa olyan nyilatkozatot tett, ami után nem biztos, hogy lesz maradása a klubnál.

A portugál klasszis Piers Morgan beszélgetős műsorában azt mondta, nem csak az edző, Erik ten Hag, hanem a klubból többen is azon voltak, hogy kipenderítsék őt.

Elárulva érzem magam. Úgy érzem, néhányan nem szeretnék, ha itt lennék, és ez nem csak idén, tavaly is így volt

Ronaldo november 6-án játszott utoljára, akkor ő viselte a csapatkapitányi karszalagot az Aston Villa elleni, 3-1-es vereség alkalmával. Azóta a United két találkozót játszott, a Ligakupában 4-2-vel ment tovább a Villa ellen, majd a Fulham elleni bajnokin 2-1-re győzött, Ronaldo a hivatalos indoklás szerint betegség miatt hagyta ki ezeket.

A játékosnak korábban volt már összetűzése Ten Haggal, a Tottenham ellen nem volt hajlandó csereként beállni, inkább bement az öltözőbe, mire a holland edző a következő meccsen, a Chelsea ellen nem rakta be a keretbe.

Nem tisztelem őt, mivel ő sem mutatott tiszteletet az irányomba. Márpedig aki nem tisztel, azt sosem fogom tisztelni. (…) A szurkolóknak tudniuk kell az igazságot. A legjobbat akarom a klubnak, ezért is jöttem vissza a Unitedhez.

Amióta Sir Alex Ferguson távozott, semmilyen fejlődést nem mutatott a klub, és nem változott semmi. Szeretem a Manchester Unitedet, szeretem a szurkolókat, akik mindig mellettem vannak, de ha a klub más irányba akar indulni, akkor sok-sok dolgot meg kell változtatni”.

A 90 perces interjú két részletben, kedden és szerdán kerül adásba, de Morgan már elküldte a legkarcosabb mondatokat az angol bulvárlapnak, a Sunnak. A MU legközelebb a katari vb után, december 20-án játszik tétmeccset, amikor a Ligakupában a Burnley lesz az ellenfele, kérdés, Ronaldo ezek után kap-e még lehetőséget, vagy a téli átigazolási időszakban megpróbál megszabadulni tőle a klub.

Olvasói sztorik