Nemzetközi foci

Reagált az edző, akit Ronaldo alázott a nyilatkozatában

Chris Brunskill / Fantasista / Getty Images
Chris Brunskill / Fantasista / Getty Images

Nem látni, mikor ülnek el a hullámok Cristiano Ronaldo interjúja után, merthogy egészben még le sem adták. A Manchester United portugál válogatott támadója adott nyilatkozott a helyzetéről, hogy úgy érzi, elárulta őt a klubja, fekete báránynak akarják beállítani. Eddig egyelőre csak részletek láttak napvilágot, de ezek alapján több mindenkinek is beszólt: a tulajdonosoknak, Erik ten Hagnak, Wayne Rooney-nak, és még lehetne sorolni.

Ralf Rangnickot sem kímélte, aki beugrónak érkezett a Manchester Unitedhez, Ole Gunnar Solskjaer menesztését (és Michael Carrick ideiglenes irányítását) követően ő vette át tavaly decemberben a csapatot. Ronaldo azt mondta a német szakemberről, nem is érti, hogy nevezhették ki. „Ha nem vagy edző, hogy irányíthatod a Manchester Unitedet? Nem is hallottam még róla” – hangzott a 37 éves játékos kritikája.

Ralf Rangnick azt követően, hogy csak hatodik helyen végzett a csapattal, elhagyta a Unitedet, pedig eredetileg maradt volna tanácsadóként további két évig. Nem maradt teendő nélkül, ugyanis már áprilisban kinevezték osztrák szövetségi kapitánynak, a válogatottal pedig szerdán felkészülési mérkőzést játszik Andorra ellen, a felvezető sajtótájékoztatón Ronaldo szavairól is megkérdezték.

Én az osztrák válogatott szövetségi kapitánya vagyok, nem az én dolgom, hogy megítéljem a helyzetet. Majd a Manchester United és az újságírók megteszik

zárta rövidre a témát a 64 éves Rangnick.

Ugyan Ralf Rangnick valóban nem tudta kihúzni a gödörből a Mancgester Unitedet, közel negyven éve kezdett edzősködni, a Stuttgarttal Intertotó Kupát, a Schalkéval Német Kupát és német bajnoki ezüstöt nyert, míg az RB Leipziget feljuttatta, valamint kupadöntőbe vezette. Ám sokkal inkább igazgatói munkája miatt tisztelik sokan, segített felépíteni a Red Bull futballbirodalmát, miközben olyan edzők munkásságára volt hatással, mint Thomas Tuchel, Jürgen Klopp, Julian Nagelsmann, Ralph Hasenhüttl, vagy épp a Lipcsét jelenleg irányító Marco Rose.

Ausztria még a kinevezése előtt lemaradt a vébéről, Rangnick irányításával pedig bár győzelemmel kezdett Horvátország ellen a Nemzetek Ligájában, végül kiesett a csapat az elitdivízióból. A kapitány feladata az, hogy kivezesse a csapatot a 2026-os Eb-re, ha ez sikerül, további két évvel meghosszabbítják a szerződését.

Kapcsolódó
Fagyos hangulat: Cristiano Ronaldo manchesteri csapattársával találkozott a botrányos interjú után
Bruno Fernandes különleges helyzetben van, mert ő a Manchester Unitednél és a portugál válogatottban is együtt játszik a támadóval. Ronaldo nagy visszhangot kiváltó kijelentéseit követően a portugál öltözőben látták először egymást.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik