Martin Rickett / PA Images via Getty Images
Nemzetközi foci sport

Cristiano Ronaldo belerúgott a ManUnited tulajdonosaiba is

Nem csitulnak az indulatok Manchesterben, a United világklasszisa, Cristiano Ronaldo ugyanis szókimondó interjút adott Piers Morgannek. A beszélgetős műsorból egy nappal korábban már közölt részleteket a The Sun, ebből kiderült, hogy a portugál úgy érzi,

  • Erik Ten Hag edző egyáltalán nem tiszteli őt, ezért Ronaldo maga sem tiszteli Ten Hagot,
  • a Manchester United elárulta őt, mert sokan nem akarják, hogy a klubnál legyen, mégis visszahozták, sőt nyáron nem adták el,
  • Sir Alex Ferguson óta semmilyen fejlődést nem mutatott a klub, és nem változott semmi.

A bulvárlap hétfő este újabb adalékkal szolgált, ezúttal Ronaldo a Manchester Unitedet birtokló Glazer családról beszélt nem a leghízelgőbben. Az amerikai tulajdonosokat nagyon sok kritika érte a drukkerek részéről, amiért nem fektettek eleget a csapatba, és a ManUnited miattuk öt éve nem nyert trófeát.

A Glazerek nem törődnek a klubbal, a Manchester Unitedet csupán marketingcélból tartják, hiszen a nagy pénzt abból kapják és nem a sportból

– célzott arra, hogy az amerikai tulajdonos csak fejős tehénként tekint a brandre. Emiatt arra buzdította a United szurkolóit, hogy továbbra is tiltakozzanak a tulajdonosok ellen.

„A szurkolóknak mindig igazuk van. Úgy gondolom, hogy tudniuk kell az igazságot. Én mindig a legjobbat akarom a klubnak, ezért igazoltam a Manchester Unitedhez. De tulajdonosváltás nélkül várni kell a sikerre. Véleményem szerint a következő két-három évben nehéz lesz a csapatnak az élmezőnyben maradni.”

Arra a kérdésre, hogy mikor beszélt esetleg erről Joel és Avram Glazerrel, Ronaldo azt válaszolta, soha.

„Nem kommunikáltunk még, mert minden hatalmat átadtak az elnöknek, a sportigazgatónak.”

De nem tudta elhallgatni azt sem, mekkora csalódás érte, hogy egykori játékostársai közül Gary Neville és Wayne Rooney is kritikával illette.

Neville a Sky Sports szakkommentátoraként megjegyezte, hogy „ismerjük, szeretjük Cristianót, de nem tudja elfogadni, hogy ne ő legyen a sztár.”

Ronaldo szerint könnyű úgy véleményt mondani, hogy egyesek csak egy nézőpontot látnak, szerinte Neville csak azért hozta szóba a nevét, hogy saját magát fényezze a kamerák előtt.

Rooney, az MLS-ben szereplő DC United edzője azt követően szólalt meg, hogy egy hónapja a Tottenham elleni bajnokin a be sem cserélt Ronaldo nem várta meg a lefújást, hanem felállt a kispadról és besétált a 90. percben az öltözőbe.

„Cristianónak lehajtott fejjel dolgoznia kell, és amikor a menedzsernek szüksége van rá, akkor készen kell állnia a játékra. Ha nem teszi meg, akkor nemkívánatos tényezővé válik” – mondta róla a korábbi 120-szoros angol válogatott csatár.

Arra a kérdésre, hogy Rooney-t és Neville-t a barátai közé sorolja-e, Ronaldo ennyit mondott:

Nem a barátaim, hanem kollégák. Együtt játszottunk, de sohasem jöttek hozzánk vacsorára.

A United hétfőn közleményt adott ki, amelyben azt írta, addig nem foglal állást, amíg nem áll minden tény a rendelkezésre

Egyes, a klubhoz közel álló források úgy vélik, hogy Ronaldo interjúja azért készült, hogy kikényszerítse a januári távozását.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!