Nemzetközi foci

Folytatódott a mélyrepülés, kirúgta Gerrardot az Aston Villa

Ben Stansall / AFP
Ben Stansall / AFP

Bekövetkezett, amit az eredmények miatt már sejteni lehetett:

az Aston Villa kirúgta menedzserét, az egykori kiváló középpályás Steven Gerrardot. Az utolsó meccse a Fulham elleni 3-0-s vereség volt, amely után még arról beszélt, hogy nem mond le.

Kapcsolódó
Cristiano Ronaldót kitette keretéből a Manchester United
A Chelsea ellen nem játszhat, de a klub még fontos játékosként tekint rá.

A Villa a legutóbbi négy bajnokiján mindössze két pontot szerzett, de az eddigi 11 fordulóban mindössze kétszer nyert három döntetlen és hat vereség mellett. Mindössze három ponttal előzi meg a csapat az utolsó helyen álló Nottinghamet.

Gerrard a Rangersszel skót bajnoki címet nyert edzőként, majd 2021 novemberében kinevezte őt a Premier League-csapat, de nem sikerült megfelelni az elvárásoknak, már az előző szezonban is csak 14. helyen végzett a csapat. A mostani idényben ugyan voltak bravúrok is, mint a Manchester City elleni döntetlen, de összességében csalódást keltően szerepel a Villa. Steven Gerrard mérlege a klubnál 13 győzelem, 8 döntetlen és 19 vereség.

Ez már az ötödik edzőváltás a PL mostani idényében, korábban a Bournemouth, a Chelsea, a Brighton és a Wolverhampton – igaz a Brighton azért, mert Graham Potter vette át a Chelsea irányítását Thomas Tuchel menesztése után.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik