Ben Stansall / AFP
Nemzetközi foci sport

Folytatódott a mélyrepülés, kirúgta Gerrardot az Aston Villa

Bekövetkezett, amit az eredmények miatt már sejteni lehetett:

az Aston Villa kirúgta menedzserét, az egykori kiváló középpályás Steven Gerrardot. Az utolsó meccse a Fulham elleni 3-0-s vereség volt, amely után még arról beszélt, hogy nem mond le.

Kapcsolódó
Cristiano Ronaldót kitette keretéből a Manchester United
A Chelsea ellen nem játszhat, de a klub még fontos játékosként tekint rá.

A Villa a legutóbbi négy bajnokiján mindössze két pontot szerzett, de az eddigi 11 fordulóban mindössze kétszer nyert három döntetlen és hat vereség mellett. Mindössze három ponttal előzi meg a csapat az utolsó helyen álló Nottinghamet.

Gerrard a Rangersszel skót bajnoki címet nyert edzőként, majd 2021 novemberében kinevezte őt a Premier League-csapat, de nem sikerült megfelelni az elvárásoknak, már az előző szezonban is csak 14. helyen végzett a csapat. A mostani idényben ugyan voltak bravúrok is, mint a Manchester City elleni döntetlen, de összességében csalódást keltően szerepel a Villa. Steven Gerrard mérlege a klubnál 13 győzelem, 8 döntetlen és 19 vereség.

Ez már az ötödik edzőváltás a PL mostani idényében, korábban a Bournemouth, a Chelsea, a Brighton és a Wolverhampton – igaz a Brighton azért, mert Graham Potter vette át a Chelsea irányítását Thomas Tuchel menesztése után.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!