Oli SCARFF / AFP
Nemzetközi foci sport

„Ez az első alkalom, hogy Cristiano Ronaldo csalódást okozott nekem”

Peter Schmeichel, a Manchester United korábbi kapusa és a klub legendája azt mondta, csalódást okozott neki Cristiano Ronaldo viselkedése a szerda esti, Tottenham Hotspur elleni bajnoki rangadón.

Kapcsolódó

Az Old Traffordon aratott 2-0-s siker alkalmával Ronaldót nem cserélte be Erik ten Hag vezetőedző, ő pedig erre reagálva már néhány perccel a lefújás előtt bement az öltözőbe.

Az ESPN beszámolója szerint ráadásul Ronaldo már el is hagyta a stadiont, mire a társai lefújás után az öltözőbe értek.

A holland mester a meccs után azt mondta, majd később beszél a játékossal a fegyelmezetlenségéről.

Az, hogy Cristiano Ronaldo így távozott, olyan hangulatot teremt, amit most egyáltalán nem akarunk. Tudhatta volna, hogy ebből szalagcímek lesznek. Azt kell mondanom, ez az első alkalom, hogy csalódást okozott nekem. Egyébként támogatom és megértem a helyzetét

– nyilatkozott az 58 éves dán Schmeichel a BBC Radio 5 Live című műsorban.

A 37 éves Ronaldo, aki eddig összesen 103 gólt szerzett a Premier League-ben a United színeiben, a mostani szezonban mindössze kétszer volt kezdő a bajnokságban, az Európa Ligában azonban rendszeresen szerepelteti őt Ten Hag. Schmeichel szerint arra kell összpontosítani, hogy a holland mesterrel minél jobban teljesítsenek.

„Itt van nekünk Erik ten Hag, akinek nagyon világos elképzelései vannak arról, milyen futballt akar játszatni a csapattal. Támogatást és időt kell adnunk neki. Nem kellenek ilyen figyelemelterelések, és mondhatom, hogy ez csalódás” – erősített rá mondandójára Schmeichel.

A Manchester United jelenleg ötödik a tabellán, nyolc pontra az éllovas Arsenaltól, de mindössze egyre a negyedik helyezett Chelsea-től.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!