Nemzetközi foci

Klopp: Utálnám magam, ha olyan lennék, mint amilyennek most be akarnak állítani

Oli SCARFF / AFP
Oli SCARFF / AFP

Jürgen Kloppnak meg kellett védenie magát a Manchester City elleni, 1-0-ra megnyert Premier League-rangadó után, a Citynél ugyanis zokon vették az egyik mondatát.

A Liverpool edzője még a találkozó előtt azt mondta, a Manszúr sejk tulajdonában lévő manchesteri klub pénzügyi téren bármit megtehet, amit csak akar. Az ESPN azt írja, a City abu-dzabi illetőségű vezetése számára xenofób kicsengése volt ennek a megjegyzésnek.

Ismerem magam, és nem tudnak olyan dolgokkal megsebezni, ami abszolút nem jellemző rám. Ha ilyen lennék – nem emlékszem pontosan, milyen szavakat használtam –, amilyennek be akarnak állítani, utálnám magam érte

– nyilatkozta most Klopp.

A német edző azt mondta, a City, valamint a katari kézben lévő PSG és a szaúdi tulajdonossal bíró Newcastle utolérhetetlen anyagi háttérrel rendelkezik.

Klopp azt mondta, félreértették a szavait.

„Az egész egy kérdéssel kezdődött, ami arról szólt, hogyan lehet versenyezni a Cityvel. Megválaszoltam, majd ebből egy ügyet kreáltak. Tudom, mire gondoltam az ominózus mondattal, perspektívába is helyeztem, hiszen elmondtam, mennyire tisztelem, amit a klubnál csinálnak, de egyeseknek ez sem felelt meg”.

A vasárnapi rangadón mindkét szurkolótábornak voltak elítélhető megmozdulásai, a liverpooliak érmékkel dobálták a vendégeket, míg a City-drukkerek az 1985-ös Heysel-tragédiára utalva gyilkosoknak nevezték a Pool fanatikusait.

Kapcsolódó
Guardioláékat érmékkel dobálták a Liverpool-szurkolók
A Manchester City drukkerei gyilkosnak nevezték a hazai szurkolókat a Heysel-tragédia miatt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik