Oli SCARFF / AFP
Nemzetközi foci sport

Klopp: Utálnám magam, ha olyan lennék, mint amilyennek most be akarnak állítani

Jürgen Kloppnak meg kellett védenie magát a Manchester City elleni, 1-0-ra megnyert Premier League-rangadó után, a Citynél ugyanis zokon vették az egyik mondatát.

A Liverpool edzője még a találkozó előtt azt mondta, a Manszúr sejk tulajdonában lévő manchesteri klub pénzügyi téren bármit megtehet, amit csak akar. Az ESPN azt írja, a City abu-dzabi illetőségű vezetése számára xenofób kicsengése volt ennek a megjegyzésnek.

Ismerem magam, és nem tudnak olyan dolgokkal megsebezni, ami abszolút nem jellemző rám. Ha ilyen lennék – nem emlékszem pontosan, milyen szavakat használtam –, amilyennek be akarnak állítani, utálnám magam érte

– nyilatkozta most Klopp.

A német edző azt mondta, a City, valamint a katari kézben lévő PSG és a szaúdi tulajdonossal bíró Newcastle utolérhetetlen anyagi háttérrel rendelkezik.

Klopp azt mondta, félreértették a szavait.

„Az egész egy kérdéssel kezdődött, ami arról szólt, hogyan lehet versenyezni a Cityvel. Megválaszoltam, majd ebből egy ügyet kreáltak. Tudom, mire gondoltam az ominózus mondattal, perspektívába is helyeztem, hiszen elmondtam, mennyire tisztelem, amit a klubnál csinálnak, de egyeseknek ez sem felelt meg”.

A vasárnapi rangadón mindkét szurkolótábornak voltak elítélhető megmozdulásai, a liverpooliak érmékkel dobálták a vendégeket, míg a City-drukkerek az 1985-ös Heysel-tragédiára utalva gyilkosoknak nevezték a Pool fanatikusait.

Kapcsolódó
Guardioláékat érmékkel dobálták a Liverpool-szurkolók
A Manchester City drukkerei gyilkosnak nevezték a hazai szurkolókat a Heysel-tragédia miatt.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!