Laurence Griffiths/Getty Images
Nemzetközi foci sport

Guardioláékat érmékkel dobálták a Liverpool-szurkolók

A Premier League 10. fordulójának rangadóján a Liverpool 1-0-ra legyőzte hazai pályán a Manchester Cityt.

Kapcsolódó
Liverpoolban elbukott, már nem veretlen a Manchester City
Az Arsenal szerencsével, de nyert, és magabiztosan áll az élen.

A címvédő edzője, Pep Guardiola elárulta a mérkőzést követően, hogy bár őt személy szerint nem találták el, de a hazai szurkolók érmékkel dobálták a vendégeket a találkozó során. A Sky Sports cikke szerint Jürgen Klopp bocsánatot kért a hazai drukkerek viselkedéséért, a klub pedig elkezdte a biztonsági felvételek tanulmányozását és ígéretük szerint örökre kitiltják azokat, akik az ellenfeleket próbálták megdobni.

Ami a Manchester City szurkolóit illeti, ők a Heysel-tragédia kapcsán hagytak néhány durva feliratot a vendégszektorban. 1985. május 29-én, a brüsszeli Heysel Stadionban ledőlt egy támfal a Liverpool FC és a Juventus összecsapásán. Az esetben 39 olasz szurkoló halt meg, erre hívta föl a figyelmet egy graffiti, amely szerint a liverpooli drukkerek gyilkosok.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!