Nemzetközi foci

„Nem fogják szeretni a válaszom” – Klopp arról beszélt, utolérheti-e a Pool a Cityt

Nigel Roddis / AFP
Nigel Roddis / AFP

A hétvégén csúcsrangadót rendeznek a Premier League-ben, vasárnap ugyanis a címvédő Manchester City Liverpoolba látogat. Pénteken tartották meg a soros sajtótájékoztatókat, amelyen azt kérdezték Jürgen Klopptól, mi kéne ahhoz, hogy csapata ledolgozza 13 pontos hátrányát a riválissal szemben.

Ó, azt hiszem, nem fogják szeretni a válaszom. Nem fog tetszeni, mégis mindenki pontosan tudja a választ: senki sem versenyezhet a Manchester Cityvel. A világ legjobb csapata a tiéd és megszerzed még a világ legjobb csatárát. Az ár nem számít. Mit tehet a Liverpool? Nem azt, amit ők. Képtelenség. Három olyan klub van a világon, amelyik mindent megtehet

mondta Klopp, aki csapatneveket nem fűzött az utóbbihoz, de alighanem a City mellett a PSG-re és a Newcastle-re gondolt még, utóbbi nemrég került szaúdi kezekbe.

Kapcsolódó
Mázli vagy tökéletes munka eredménye, hogy máris továbbjutott a csoportkörből a BL meglepetéscsapata?
Sokan arra sem fogadtak volna, hogy a Club Brugge az Európa Ligát érő harmadik helyen végezhet a Bajnokok Ligájában, ehhez képest négy meccsből hármat megnyert és gólt sem kapott, amivel megváltotta a jegyét a legjobb 16 közé.

A nyáron egyébként mindkét csapat csatárt igazolt, a City a már említett Haalandot 51,2 millió fontért, míg a Pool 85 milliórt Darwin Núnezt. Ugyanakkor a norvég öt év alatt 97,5 milliót, míg az uruguayi 46,6 milliót keres majd. Haaland eddig 15 gólt szerzett a PL-szezonban, Núnez kettőt.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik