Nemzetközi foci

Liverpoolban elbukott, már nem veretlen a Manchester City

Oli SCARFF / AFP
Oli SCARFF / AFP

Az angol Premier League 11. fordulójának rangadóját az Anfield Roadon vívták, ahol a gyengélkedő, eddigi nyolc bajnokiján mindössze 10 pontot szerző Liverpool a még veretlen Manchester Cityt fogadta. A két klasszis csapat nyílt futballja sok helyzetet eredményezett, mindkét oldalon volt dolguk a brazil kapusoknak, Alissonnak, illetve Edersonnak.

Kapcsolódó
Nyolc nap alatt a második bizarr baki az angol futballban
Valami bűbáj vagy figyelmetlenség állhat a háttérben.

A második félidő elején előbb Szalah hagyott ki ziccert (Ederson óriási bravúrral védett), majd a vendégek betaláltak, de hiába… A liverpooliak még azt reklamálták, hogy Haaland a vetődő kapus kezei közül szabálytalanul rúgta el a labdát, de a VAR végül egy korábbi mezrángatás miatt érvénytelenítette a találatot.

A 76. percben aztán jött egy másik ziccer, amelyet Szalah már nem hibázott el (1-0). A City mindent megpróbált, a nagy izgalmakat Jürgen Klopp bírta a legkevésbé, a Liverpool menedzsere ugyanis olyan hevesen reklamált, hogy piros lapot kapott.

A végeredmény 1-0 lett, a Manchester City elveszítette a veretlenségét, a Liverpool pedig talán megkezdheti a felkapaszkodást.

A listavezető Arsenal 1-0-ra nyert a Leeds United vendégeként, egy elég őrült mérkőzésen, amelyet rövid időre félbe kellett szakítani, ugyanis áramkimaradás miatt a VAR-rendszer nem működött. A meccs egyetlen gólját Bbukayo Saka lőtte a 35. percben, de a Leedsnek megvolt a lehetősége a pontszerzésre.

Előbb a 62. percben, amikor egy kezezés miatt büntetőt lőhetett Patrick Bamford, de kihagyta. Aztán úgy tűnt, visszajön az esély a ráadásban, amikor a játékvezető kiállította Gabrielt és újabb tizenegyest adott a Leedsnek. Azonban a VAR-ral történt egyeztetés után a játékvezető megváltoztatta a döntését, mind a piros lapot, mind a büntetőt visszavonta.

De akkor mit mondjunk a Manchester United–Newcastle United összecsapásra, amely a sok helyzet ellenére 0-0 maradt? A vendégek az első félidőben álltak a legközelebb a gólhoz, amikor Joelinton kétszer is a kapufára fejelte a labdát. A manchesteriek ellenben kétszer is betaláltak, előbb a 48. percben Cristiano Ronaldo lesgólt szerzett, az emiatt megítélt szabadrúgáshoz az egyik Newcastle-játékos hozzáért, Ronaldo úgy érezte, ezzel elvégezte, és újabb gólt szerzett. De a játékvezető nem volt ennyire lelkes, és sárgát adott a portugálnak. A hosszabbításban még Marcus Rashford előtt adódott lehetőség, de a 95. percben elvétette a jobb sarkot.

A Southampton négy vereség után szerzett ismét pontot a West Ham elleni 1-1-gyel, de így is kieső helyen áll.

Premier League, 11. forduló

Liverpool–Manchester City 1-0 (0-0)
gól: Szalah (76.)

 

Aston Villa–Chelsea 0-2 (0-1)
gól: Mount (6., 65.)

 

Manchester United–Newcastle United 0-0

 

Southampton–West Ham 1-1 (1-0)
gól: Perraud (20.), illetve Rice (64.)

 

Leeds United–Arsenal 0-1 (0-1)
gól: Saka (35.)

Olvasói sztorik