Nemzetközi foci sport

Nyolc nap alatt a második bizarr baki az angol futballban

Az angol labdarúgó-bajnokság másodosztályában (Championship) nyolc napon belül a második bizarr baki borzolta a nézőket: előbb a Wigan, majd vasárnap a Hull City pályán akadtak gondok a kapukkal.

A 15. forduló vasárnapi, Hull City-Birmingham mérkőzése 20 perces késéssel kezdődött, ugyanis a játékvezető ellenőrzés során kiderült, hogy az egyik kapu a megengedtetnél nagyobb. Két inchről, azaz mindössze öt centiméterről volt szó, de a szabály az szabály: a kapufákból le kellett vágni ennyit, majd az új mérethez be kellett állítani a Sólyomszemet (HawkEye) is.

A bizarr eset mindössze nyolc nappal azután történt, hogy a Cardiff City úgy győzött Wiganben 3-1-re, hogy kiderült, az egyik kapu ugyancsak magasabb volt.

Akkor és ott végül nem álltak neki a szerelésnek, mert a a két klub és a játékvezető egyetértettek abban, hogy a térfélcsere miatt egyik csapat sem szerez előnyt.

Végüli s nem lett teljesen igazuk, a Cardiff harmadik gólja (amelyet Ryan Wintle szerzett) a lécről pattant be. Leam Richardson, a Wigan menedzsere meg is jegyezte:

Ha a másik kapunál végezték volna el a szabadrúgást, akkor ez a lövés a lécen csattant volna…

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!