Nemzetközi foci

Nyolc nap alatt a második bizarr baki az angol futballban

Az angol labdarúgó-bajnokság másodosztályában (Championship) nyolc napon belül a második bizarr baki borzolta a nézőket: előbb a Wigan, majd vasárnap a Hull City pályán akadtak gondok a kapukkal.

A 15. forduló vasárnapi, Hull City-Birmingham mérkőzése 20 perces késéssel kezdődött, ugyanis a játékvezető ellenőrzés során kiderült, hogy az egyik kapu a megengedtetnél nagyobb. Két inchről, azaz mindössze öt centiméterről volt szó, de a szabály az szabály: a kapufákból le kellett vágni ennyit, majd az új mérethez be kellett állítani a Sólyomszemet (HawkEye) is.

A bizarr eset mindössze nyolc nappal azután történt, hogy a Cardiff City úgy győzött Wiganben 3-1-re, hogy kiderült, az egyik kapu ugyancsak magasabb volt.

Akkor és ott végül nem álltak neki a szerelésnek, mert a a két klub és a játékvezető egyetértettek abban, hogy a térfélcsere miatt egyik csapat sem szerez előnyt.

Végüli s nem lett teljesen igazuk, a Cardiff harmadik gólja (amelyet Ryan Wintle szerzett) a lécről pattant be. Leam Richardson, a Wigan menedzsere meg is jegyezte:

Ha a másik kapunál végezték volna el a szabadrúgást, akkor ez a lövés a lécen csattant volna…

Olvasói sztorik