Mike Egerton / EMPICS / Getty Images
Nemzetközi foci sport

Rooney 20 éve lőtte azt a gólt, amely után mindenki megjegyezte a nevét

Van, akinek arról emlékezetes 2002. október 19-e, hogy aznap dobta ki élete első nagy szerelme. És ott van Wayne Rooney, aki napra pontosan húsz évvel ezelőtt csodálatos góllal döntötte el az Everton-Arsenal angol bajnokit.

A meccs a 90. percben 1-1-re állt, amikor Rooney szép mozdulattal kezelt le egy indítást, majd nagyjából 22 méterről úgy vette be David Seaman kapuját, hogy a felső léc is besegített neki. Rooney mindössze 16 évesen lett nyerőember a meccset az első helyről váró Arsenal ellen, és a futballvilág egycsapásra megjegyezte a nevét.

Ez volt az angol csatár első gólja a PL-ben, abban az idényben még ötször volt eredményes a bajnokságban, összesen pedig 208 alkalommal ünnepelhetett, amivel Alan Shearer (260) mögött a második az örökrangsorban.

A 36 éves Rooney 2021 januárjában vonult vissza, jelenleg az MLS-ben szereplő D.C. United edzője.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!