Oliver Hardt/Getty Images
Nemzetközi foci sport

Szoboszlai Dominik és Willi Orbán is kezdett, simán továbbjutott az RB Leipzig

Az RB Leipzig Willi Orbánnal és Szoboszlai Dominikkal a kezdőcsapatában nyert 4-0-ra a másodosztályú Hamburg ellen, így a lgjobb 16 közé jutott a Német Kupában.

A vendégek bátran kezdtek, Miro Muheim bombája a lécen, majd a kapufán is csattant. Bátran kitámadt a HSV, de nem járt jól vele, mert Szoboszlai kétszer is tisztára játszotta magát nyomás alatt és Yussuf Poulsen kétszer is betalált.

Térfélcsere után Orbán már nem jött ki a pályára és Szoboszlai is lejött a 60. percben, de Mohamed Simakan és Benjamin Henrichs így is gólt lőtt.

Szintén továbbjutott a Mainz és a Frankfurt az élvonalbeli csapatok közül.

Eredmények – Német Kupa

RB Leipzig–Hamburger SV (II) 4–0 (2-0)
Lübeck (IV)–Mainz 0–3 (1-1)
Waldhof Mannheim (III)–Nürnberg (II) 0–1 (0-0)
Stuttgarter Kickers (V)–Eintracht Frankfurt 0–2 (0-2)

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!