Nemzetközi foci

A Real elleni vereség után nagyon nem néz ki jól Xavi statisztikája a Barcánál

Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP

A Real Madrid 3-1-re megnyerte a vasárnapi el Clásicót, így leszakította magáról a Barcelonát és már egyedül vezeti a spanyol bajnokságot. Ez volt az előző szezon közben kinevezett Xavi 50. mérkőzése a Barca kispadján, a mutatói pedig finoman fogalmazva sem a legjobbak.

Kapcsolódó
Csúcsrangadón veszítette el veretlenségét a Barca
A katalánoknak nem sok esélyük volt Madridban.

Eddig 34 olyan edző volt, aki eljutott legalább 50 mérkőzésig a csapat élén, közülük Xavi csak a 25. helyen áll eredményesség tekintetében.

Az egykori kiváló középpályással a kispadon 28 győzelem, 11 döntetlen és 11 vereség az eddigi termés. Legutóbb Frank Rijkaard volt, akinek az első 50 barcás meccsén csak 28 győzelem jött össze, azóta minden vezetőedző 30 fölé jutott, még a sokat kritizált Ronald Koeman is, akinek 33-7-10 volt a mérlege.

Nem érdemeltünk vereséget. Az első félidőben nem voltunk rosszak, de a másodikban már domináltak. Változtatnunk kell a mentalitáson és a dinamikán, mert az ilyen rangadókat sokkal agresszívabb játékkal tudjuk csak megnyerni

– értékelt Xavi a meccs után.

A Barcelona egyébként jól kezdte a szezont, a legutóbbi négy tétmeccséből viszont csak egyet nyert meg egy döntetlen és két vereség mellett. A bajnokságban a második hely jól mutat, a Bajnokok Ligájában viszont a kiesés szélén van a csapat, miután Milánóban kikapott és otthon is 3-3-at játszott az Inter ellen. A klub jelenlegi anyagi helyzetében kifejezetten rosszul jönne, ha nem sikerülne eljutnia az egyenes kieséses szakaszba, márpedig az utolsó két forduló előtt már nem a saját kezében van a csapat sorsa.

Olvasói sztorik