Magyar foci

Kihagyta az üres kapus ziccert az MTK válogatott csatára

YouTube
YouTube

Valami nagyon félrecsúszott a szezont szinte tökéletesen kezdő MTK-nál, amely az NB II legutóbbi öt fordulójában mindössze egy pontot szerzett, így visszacsúszott az ötödik helyre a tabellán. Vasárnap Szombathelyen kapott ki 3-2-re a csapat, Bognár György pedig úgy értékelt a lefújás után, hogy brusztoltak végig, de csak a meccs elején volt pár szép játékuk, külön kiemelte azt, hogy az egyik esetben Németh Krisztián egy üres kapus helyzetet hagyott ki.

Az MTK videóján látszik, hogy a góllövőlistát tíz találattal vezető 37-szeres magyar válogatott támadó már a kapust is kicselezte a 7. percben, kapura lőtt, azonban a visszasprintelő Németh Milán becsúszva blokkolni tudott.

Németh Milán nem sokkal később vezetést szerzett a Haladásnak, a hazaiak pedig 3-0-ra elléptek a 48. percre, innen tette szorossá a meccset a budapesti csapat, de egyenlítenie már nem sikerült.

A játék képe miatt aggódom inkább, a minőség nincs meg. Az elején, ami megvolt, az valahogy kezdett elkopni. Rendezni kell mindenképpen a sorokat.

Nagyon messze még a vége, tudjuk, hova akarunk eljutni. Lehetne egy kicsit más filozófiával focizni az NB II-ben, lehetne kivárásra játszani és az ellenfél hibáiból szerezni gólokat, de úgy gondolom, az MTK szempontjából ez nem egy követendő út. Az elmúlt öt-hat évben is ezt követte a klub, és aztán feljutott, kiesett. Kellene, hogy legyen egy markáns játéka az egyesületnek, kellene – ha majd NB I-ről lesz szó –, hogy irányítani tudjon, netán hátrányból fordítani, de ehhez végig kell menni egy úton, de ennek még nagyon az elején vagyunk” – értékelt a szakmai igazgató.

Kapcsolódó
Csercseszov: A Zvezda elleni meccs sokat kivett a csapatból
A Fradi orosz edzője szerint ki kell majd elemezni a látottakat.

Míg az MTK szenved az elmúlt fordulókban, a PMFC nagyon beindult, a Tiszakécske elleni győzelmével pedig maradt a tabella élén. Második a DVTK, harmadik a Gyirmót, negyedik a Szeged. Az élmezőnyből egyedüliként pontokat vesztő MTK hátránya hat pont az első helyezett mögött.

Olvasói sztorik