Nemzetközi foci

Csúcsrangadón veszítette el veretlenségét a Barca

Thomas COEX / AFP
Thomas COEX / AFP
Amíg az első nyolc mérkőzésén mindössze egy gólt kapott a Barcelona, addig a Real Madrid elleni csúcsrangadón hármat: a címvédő 3-1-es győzelmével pontelőnybe került a La Ligában, míg a katalánok elveszítették a veretlenségüket.

Igazából sok esélye nem is akadt a Barcának a Bernabéuban, a Real ugyanis már a 12. percben vezetést szerzett. Vinícius nagy passzt kapott, ziccerét Ter Stegen bravúrral védte, a kipattanót azonban Benzema nem hibázta el (1-0). A 35. percben növelte előnyét a Real, ezúttal Valverde lőtt gólt 17 méterről (2-0).

Kapcsolódó
Nyolc nap alatt a második bizarr baki az angol futballban
Valami bűbáj vagy figyelmetlenség állhat a háttérben.

A második félidőt Benzema találata vezette be, de a játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot. A Barca nem nagyon találta fel magát, de a 82. percben Ferran Torres találatával mégis visszajött a pontszerzés reménye (2-1).

Meg is voltak a lehetőségek, de Sergi Roberto és Ansu Fati is hibázott, míg a másik oldalon a játékvezető a VAR segítségével büntetőt ítélt, amiért Eric García rálépett Rodrygo lábára. A sértett nem is hibázott, beállítva a 3-1-es végeredményt.

La Liga, 9. forduló

Real Madrid – Barcelona 3-1 (2-0)
Madrid, Santiago Bernabéu Stadion
v.: Sánchez Martínez
Real Madrid: Lunyin – Carvajal (Rüdiger, 88.), Militao, Alaba, F. Mendy – Modric (Camavinga, 78.), Tchouaméni, Kroos – Valverde, Benzema (Asensio, 88.), Vinícius Júnior (Rodrygo, 85.)
Barcelona: Ter Stegen – S. Roberto, Koundé, Eric García, A. Balde (Alba, 60.) – F. de Jong, Busquets (Gavi, 60.), Pedri (Kessié, 83.) – Raphinha (Ferran Torres, 60.), Lewandowski, O. Dembélé (Fati, 73.).
gól: Benzema (12.), Valverde (35.), Rodrygo (90+2., 11-esből), illetve Ferran Torres (83.)

 

Celta Vigo–Real Sociedad 1-2 (1-41)
gól: Aspas (40.), illetve Illarramendi (31.), Zubeldia (55.)

 

Betis–Almería 3-1 (1-0)
gól: Carvalho (23., 71.), Borja Iglesias (66.), illetve Touré (52.)

 

Espanyol–Valladolid 1-0 (0-0)
gól: Joselu (78.)

Olvasói sztorik