RvS.Media/Basile Barbey / Getty Images
Nemzetközi foci sport

Szalai Ádám hetek óta nem játszik, az edző és a sportigazgató is megszólalt

Csütörtökön Pozsonyban lép pályára a Basel a Konferencia Ligában, az viszont már eldőlt, hogy Szalai Ádám nem lép pályára, nem került be ugyanis a svájci csapat keretébe. Sőt, a magyar válogatottól nemrég búcsúzó csatár a szeptember 3-i, Sion ellen elveszített bajnoki óta nem lépett pályára klubcsapatában, akkor csereként 19 percet kapott.

Svájcban napok óta téma, miért nem játszik Szalai, és már az edzője, valamint a sportigazgató is megszólalt az ügyében.

Kapcsolódó
Bognár György: Ádám Martin az öltözőben halkabb, de a pályán már jobb Szalainál
Szerinte nem kell tovább keresgélni, ki legyen a csapatkapitány helyettese.

Alexander Frei azt mondta, lehetőséget akarnak biztosítani a keret fiatal támadóinak, Anton Kade eddig mindössze 30 percet játszott a szezonban sérülései miatt, és a 21 éves Kaly Sénének is szeretnék megadni a lehetőséget, aki szintén meccsekre dőlt ki egy rúgást követően. Frey elárulta azt is, hogy a Slovan elleni kupameccset követően a Servette elleni bajnokin sem számol Szalaival.

A sportigazgató, Philipp Kaufmann azt mondta a Basler Zeitungnak, hogy folynak az egyeztetések Szalai Ádámmal és a képviselőjével. A lap itt megjegyzi, hogy a magyar csatár állítólag már a Bázelbe igazolásakor jelezte, hogy jövő nyáron befejezi a karrierjét, akkor jár le a szerződése is.

A 86-szoros válogatott Szalai Ádám tavaly februárban érkezett a Basel csapatához, 24 mérkőzésen hat gólja és egy gólpassza volt. A mostani idényben 12 találkozón játszott, kilencszer csereként állt be, két találatnál tart.

Szalai Ádám reakciója

„Az én jövőm, karrierem nyitott, annak végét én határozom meg. Jelenleg a Basel labdarúgója vagyok még mindig. Szerződésem lejárta után is többféle út lehetséges játékosként. Hogy melyik lesz az, majd eldöntöm. Legyen meglepetés!” – mondta a 34 éves játékos a Nemzeti Sportnak.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!