Stuart Franklin/Getty Images
Nemzetközi foci sport

Ádám Martin: A koreai bajnokság magasabb szinten van

Ádám Martin szerint nagyobb intenzítású edzések és erősebb bajnokság van Dél-Koreában, az NB I-hez képest.

Kapcsolódó
Ádám Martin a 97. és a 100. percben is betalált
Pedig nem kupameccsen játszott.

Az Ulszan Hyundai csatára a Büntető.comnak adott interjút, amelyben a dél-koreai mindennapjairól és az új klubjáról is mesélt. Ebből derült ki, hogy miben tér el leginkább az ottani bajnokság az OTP Bank Ligától.

„Nincsenek nagyon hosszú edzések, maximum 75-80 percig tart egy tréning. Viszont végig nagyon magas szinten kell pörögni, nincsen pihenő. Otthon egy-egy keményebb hétközi edzés közé befért egy lazább, itt nem. Az edzéseken nagyon magas intenzitással kell mozogni, rendkívül gyorsak és kemények a koreai játékosok, nagy a harc, hogy ki kerül be a kezdőbe. Fizikai értelemben megterhelőbbek az edzések, mint otthon.

Jó képességű játékosok akadnak itt is és otthon is. Viszont, ha az edzések és a mérkőzések intenzitását vesszük alapul, akkor a koreai bajnokság magasabb szinten van

– mesélte a 27 éves magyar csatár.

Ádám szerint a csapatának elege van már az ezüstérmekből, de miután duplájával 2-1-re legyőzték hétvégén a címvédő Jeonbukot, végre megszerezheti az egyesület a régóta várt aranyérmét. Természetesen szóba került a válogatott is, amelyre komoly kihívás vár márciustól a 2024-es Európa-bajnokság selejtezőjében. A csatár szerint a válogatott tagjai tudják, mit kell tenniük a sikerért.

„Nagy lépést tettünk előre, jó úton járunk, ezen kell továbbmennünk. Az Eb-selejtező más kihívás lesz, eltérő erejű csapatokkal, s emiatt talán más játékra is szükség lesz a válogatottól. Ha azt nézzük, hogy a Nemzetek Ligája halálcsoportjában is szereztünk tíz pontot, és ezt sem várta senki tőlünk, akkor akár még nagyobb célt is el lehet érni.

A válogatottban most minden stimmel, nagyon nagy az összhang, a pályán mutatott játék is elég jó. Persze nem kell elszállni magunktól, tudjuk, hol a helyünk. Ha ugyanolyan keményen tudunk dolgozni, mint eddig, annak meglesz az eredménye a jövőben is.”

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!