Nemzetközi foci

A hassal szerzett, mázlis gól ugyanannyit ért, mint a csodás ollózás

Twitter
Twitter

1-1-es döntetlennel ért véget a Serie A 9. fordulójában a Torino-Empoli meccs.

A második félidő elején Mattia Destro pazar megoldásával szerzett vezetést az Empoli: a cserecsatár nem vette át igazán jól a labdát a beadásnál, de így pont ideálisan pattant számára, hogy ollózva juttassa a kapuba.

A 31 éves támadó a 2010-2011-es idényben debülált az olasz élvonalban, és azóta az Empoli a hatodik Serie A-s csapat, amelyben betalált. Korábban már megtette ezt a Genoa, a Siena, a Roma, a Bologna és a Milan színeiben is.

A debütálása óta csak Alessandro Matri és Marco Borriello szerzett gólt ennél több Serie A-csapatban, mindketten hét klub mezében voltak eredményesek.

Destro gólja azért is volt váratlan, mert a Torino egykapuzott előtte, a hazai csapatnak les miatt két gólját is elvették, és a vendégkapus, Guglielmo Vicario is kivételes formában védett.

Aztán a sok kihagyott helyzet után egy mázlis góllal egyenlített a Toro, Vicario csak kiütni tudott egy beadást, Sebastiano Luperto el akarta bikázni a labdát, de hason lőtte Sasa Lukicot, a labda pedig a Torino szerb játékosáról a gólvonal mögé pattant.

Serie A, 9. forduló:

Torino – Empoli 1-1 (0-0)
gól: Lukic (90.), illetve Destro (49.)

Olvasói sztorik