Lev Radin/Pacific Press/LightRocket via Getty Images
Nemzetközi foci sport

Lionel Messi: Ez lesz az utolsó világbajnokságom

Lionel Messi elismerte, hogy a november 20-án kezdődő világbajnokság lesz az utolsó, amelyen részt vesz. Az argentinok hétszeres aranylabdás világklasszis futballistája franciaországi otthonában adott interjút Sebastián Vignolo újságírónak, amelyben beavatta a világot terveibe

Nagyon jól érzem magam, fizikálisan is, egy jó felkészülést tudhatok magam mögött, ami tavaly nem jött össze. Ez lesz az utolsó világbajnokságom.

A 35 éves világklasszis számára a 2006-os németországi torna volt az első, a legemlékezetesebb azonban a 2014-es vébé lehetett, amelyen döntőbe vezette csapatát – a fináléban azonban kikaptak a németektől. A 2022-es katari világbajnokságon az argentinok sorrendben Szaúd-Arábiával, Mexikóval, majd Lengyelországgal találkoznak. Messi szerint nagyon fontos, hogy győzelemmel rajtoljanak, mivel a sok fiatal játékosuk miatt nem lehet előre megmondani, hogyan bírja majd Argentína a tornán rájuk nehezedő nyomást.

Messi várakozásairól szólva elmondta, hogy Argentínát történelme miatt mindig az esélyesek között említik, ugyanakkor véleménye szerint most nem favoritok. Szóba került a fantasztikus csatár jövője is, ezzel kapcsolatban azt mondta, nem akar edző lenni, de azért megjegyezte, hgoy Zinedine Zidane is ezt mondta labdarúgói pályafutása végén, aztán mégis történelmet írt a Real Madrid élén.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!