Nemzetközi foci

Lionel Messi: Ez lesz az utolsó világbajnokságom

Lev Radin/Pacific Press/LightRocket via Getty Images
Lev Radin/Pacific Press/LightRocket via Getty Images

Lionel Messi elismerte, hogy a november 20-án kezdődő világbajnokság lesz az utolsó, amelyen részt vesz. Az argentinok hétszeres aranylabdás világklasszis futballistája franciaországi otthonában adott interjút Sebastián Vignolo újságírónak, amelyben beavatta a világot terveibe

Nagyon jól érzem magam, fizikálisan is, egy jó felkészülést tudhatok magam mögött, ami tavaly nem jött össze. Ez lesz az utolsó világbajnokságom.

A 35 éves világklasszis számára a 2006-os németországi torna volt az első, a legemlékezetesebb azonban a 2014-es vébé lehetett, amelyen döntőbe vezette csapatát – a fináléban azonban kikaptak a németektől. A 2022-es katari világbajnokságon az argentinok sorrendben Szaúd-Arábiával, Mexikóval, majd Lengyelországgal találkoznak. Messi szerint nagyon fontos, hogy győzelemmel rajtoljanak, mivel a sok fiatal játékosuk miatt nem lehet előre megmondani, hogyan bírja majd Argentína a tornán rájuk nehezedő nyomást.

Messi várakozásairól szólva elmondta, hogy Argentínát történelme miatt mindig az esélyesek között említik, ugyanakkor véleménye szerint most nem favoritok. Szóba került a fantasztikus csatár jövője is, ezzel kapcsolatban azt mondta, nem akar edző lenni, de azért megjegyezte, hgoy Zinedine Zidane is ezt mondta labdarúgói pályafutása végén, aztán mégis történelmet írt a Real Madrid élén.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik