Nemzetközi foci bajnokok ligája

Messinek négy éve nem volt ilyen gólsorozata

PATRICIA DE MELO MOREIRA / AFP
PATRICIA DE MELO MOREIRA / AFP

A Manchester City norvég csatárát dicséri, fotóval illusztrált értékelésének a „Csodálatos Erling Haaland!” címet adva a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet (IFFHS), amely a Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulós érdekességeit gyűjtötte csokorba a szerda esti meccseket követően.

Kapcsolódó
Haaland félelmetes formában, átgázolt a Milanon a Chelsea, Messi és Zubkov is látványos gólt szerzett
A Manchester City és a Chelsea gálázott, a Real Madrid hozta a kötelezőt, végre nyert a Juventus, a PSG ugyanakkor először botlott. A szerdai Bajnokok Ligája-eredmények.

Az egy félidőt játszó Haaland bő fél óra alatt szerzett két találatával vette ki a részét a vendég dán FC Köbenhavn felett aratott 5-0-s sikerből, és duplájával tovább javította góltermését: 22 BL-fellépés után már 28 gólnál tart, ami 1,27-es átlagnak felel meg.

Kapcsolódó
Látni kell, Guardiola hogyan reagált Haaland góljára
Az edző elmagyarázta, miért cserélte le a szünetben bombaformában játszó csatárát.

Haaland csapattársa, Julián Álvarez első találatát szerezte a Bajnokok Ligájában, ezzel pedig ő lett a 100. argentin futballista, aki eredményes tudott lenni a BL/BEK históriájában.

A százas határt elérők-átlépők országlistáját Brazília vezeti 230 különböző gólszerzővel, a további sorrend: Franciaország (208), Spanyolország (168), Németország (145), Olaszország (116), Hollandia (112), Portugália (102), Argentína (100).

Az ukrán Sahtar Donyecket 2-1-re felülmúló Real Madrid olasz vezetőedzője, Carlo Ancelotti beérte a Manchester United korábbi sikeredzőjét, a skót Alex Fergusont: a Bajnokok Ligája történetének legtöbbet nyert szakvezetőiként mindketten 102 győzelmet számlálnak. A rangsorban harmadik a Manchester City spanyol vezetőedzője, Pep Guardiola, aki 96 nyertes meccsnél tart.

A madridi találkozó külön érdekessége volt, hogy a Real kezdőtizenegyében csak egy spanyol (Dani Carvajal) kapott helyet tíz légiós mellett, míg a Sahtart csupa ukrán játékos alkotta.

A Paris Saint-Germaint erősítő Lionel Messi újabb rekordot döntött azzal, hogy bevette a Benfica kapuját (1-1). Az argentin világklasszis lett az első játékos a Bajnokok Ligája történetében, aki 40 különböző együttes ellen szerzett gólt.

A klubszínekben, minden nemzeti és nemzetközi sorozatban elért találatok tekintetében Messi immár ugyanúgy 691 gólnál tart, mint a brazil Romário, kettejüket csupán a 699 gólt jegyző portugál Cristiano Ronaldo előzi meg.

Ha a PSG mérkőzéseihez hozzácsapjuk a válogatott találkozókat is, akkor Messi az utolsó hat fellépésén egyaránt gólt szerzett: a bajnokságban a Lyon és a Nice ellen is betalált, a BL-ben a Maccabi Haifa és a Benfica kapuját is bevette, az argentin csapatban pedig a Honduras és Jamaica elleni felkészülési mérkőzésen is duplázni tudott. Ilyen hatmeccses gólsorozata legutóbb 2018 decembere és 2019 februárja között volt.

Olvasói sztorik