Nemzetközi foci

Meghalt a Tottenham erőnléti edzője, a Juventus is gyászolja

Nick Potts / PA Images via Getty Images
Nick Potts / PA Images via Getty Images

61 éves korában, leukémiában meghalt az angol élvonalban szereplő Tottenham Hotspur erőmléti edzője, Gian Piero Ventrone. A halálhírét követően lemondták Antonio Conte csütörtökre tervezett sajtótájékoztatóját.

Amilyen szerethető volt a pályán kívül, Gian Piero nagyon gyorsan népszerűvé vált a játékosok és a személyzet körében is

– írta honlapján az angol klub, amelynél Ventrone több játékossal is kiváló kapcsolatot ápolt, szeptemberben még Szon Hungminnel ölelkezett a dél-koreai mesterhármasa után.

Gian Piero Ventrone korábban dolgozott a Cataniánál, a Szuningnál, az Evegrandénál, az Ajacciónál (a francia klubnál asszisztens edzőként) és két időszakban a Juventusnál is, ahol 1996-ban Bajnokok Ligája-győzelem részese volt, nem mellesleg akkor a torinói csapatnál futballozott Conte is, akinek a londoni kinevezésekor csatlakozott a Spurshoz. Tagja volt Marcelo Lippi stábjának 2006-ban, amikor az olasz válogatott világbajnoki címet nyert.

A Juventus megemlékezésében azt írta, Ventrone úttörő szerepet játszott a fizikai felkészítésben az innovatív módszereivel Olaszországon belül és a világfutballban egyaránt.

Mindig is emlékezni fogunk minden részletre kiterjedő figyelmére, a munkáról alkotott filozófiájára, és legnagyobb erényére, hogy pontosan értette, a futball – különösen a fizikai alapok – folyamatosan új és új korszakba lép. Egy olyan új korszakba, amit részben ő épített.

Gian Piero Ventrone ismert volt kemény edzéseiről, tengerészgyalogosnak is becézték. A mostani szezon előtt, amikor a Spurs Szöulban készült bejárta a világsajtót, ahogy a melegben annyira megfuttatta a játékosokat, hogy szinte az egész csapat a földön feküdt, páran, köztük Harry Kane is elhányta magát. Az ilyen brutális edzések mellett is kedvelték a labdarúgók.

Olvasói sztorik