Nick Potts / PA Images via Getty Images
Nemzetközi foci sport

Meghalt a Tottenham erőnléti edzője, a Juventus is gyászolja

61 éves korában, leukémiában meghalt az angol élvonalban szereplő Tottenham Hotspur erőmléti edzője, Gian Piero Ventrone. A halálhírét követően lemondták Antonio Conte csütörtökre tervezett sajtótájékoztatóját.

Amilyen szerethető volt a pályán kívül, Gian Piero nagyon gyorsan népszerűvé vált a játékosok és a személyzet körében is

– írta honlapján az angol klub, amelynél Ventrone több játékossal is kiváló kapcsolatot ápolt, szeptemberben még Szon Hungminnel ölelkezett a dél-koreai mesterhármasa után.

Gian Piero Ventrone korábban dolgozott a Cataniánál, a Szuningnál, az Evegrandénál, az Ajacciónál (a francia klubnál asszisztens edzőként) és két időszakban a Juventusnál is, ahol 1996-ban Bajnokok Ligája-győzelem részese volt, nem mellesleg akkor a torinói csapatnál futballozott Conte is, akinek a londoni kinevezésekor csatlakozott a Spurshoz. Tagja volt Marcelo Lippi stábjának 2006-ban, amikor az olasz válogatott világbajnoki címet nyert.

A Juventus megemlékezésében azt írta, Ventrone úttörő szerepet játszott a fizikai felkészítésben az innovatív módszereivel Olaszországon belül és a világfutballban egyaránt.

Mindig is emlékezni fogunk minden részletre kiterjedő figyelmére, a munkáról alkotott filozófiájára, és legnagyobb erényére, hogy pontosan értette, a futball – különösen a fizikai alapok – folyamatosan új és új korszakba lép. Egy olyan új korszakba, amit részben ő épített.

Gian Piero Ventrone ismert volt kemény edzéseiről, tengerészgyalogosnak is becézték. A mostani szezon előtt, amikor a Spurs Szöulban készült bejárta a világsajtót, ahogy a melegben annyira megfuttatta a játékosokat, hogy szinte az egész csapat a földön feküdt, páran, köztük Harry Kane is elhányta magát. Az ilyen brutális edzések mellett is kedvelték a labdarúgók.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!