Soeren Stache/picture alliance via Getty Images
Nemzetközi foci sport

Kémbotránya után távozni készül a Hertha első embere

Eladhatja részesedését a Hertha BSC vezetője, Lars Windhorst, miután kiderült, hogy izraeli nyomozóirodával kémkedett Werner Gegenbauer után.

Kapcsolódó
Izraeli titkosszolgálat segítségével túrták ki a helyéről a Hertha elnökét
Lars Windhorst már főszponzorként is megosztó személyiség volt, azonban az izraeli bíróságon nagyon súlyos vádak merültek föl vele szemben elnökké válásával kapcsolatban.

Gegenbauer 14 éven keresztül volt a berlini egyesület elnöke, az előző szezon végén azután mondott le a posztjáról május 24-én, hogy a Hamburg ellen kiharcolta, hogy a Bundesligában maradjon. Helyét az a Windhorst vette át, aki az izraeli bíróság szerint egy titkosszolgálati magáncéget bérelt fel, hogy kémkedjen elődje után. A Financial Times cikke szerint egy éven keresztül gyűjtöttek információkat Gegenbauerről azzal a céllal, hogy leváltsa Windhorst.

A Spiegel szerdán arról számolt be, hogy a botrány kirobbanása után a befektetőnek elege lett a problémákból és ezért felajánlotta a klubnak, hogy vásárolja vissza részvényeit.

A júniusban megválasztott Kay Bernstein elnökkel már zajlanak a tárgyalások a részesedéseket illetően.

Az elmúlt három hónap alapos megfontolása és értékelése után sajnos úgy találtuk, hogy nincs már perspektívája a sikeres gazdasági együttműködésnek a Tennor Csoport és a Hertha BSC között

– idézi a Spiegel Windhorst szavait.

Az üzletember 2019-ben 224 millió euróért megvásárolta a Bundesliga-klub 49,9 százalékát, összességében pedig 374 millió eurót tett részvényekbe, jelenleg több mint 60 százalékot birtokol.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!