Nemzetközi foci

Kémbotránya után távozni készül a Hertha első embere

Soeren Stache/picture alliance via Getty Images
Soeren Stache/picture alliance via Getty Images

Eladhatja részesedését a Hertha BSC vezetője, Lars Windhorst, miután kiderült, hogy izraeli nyomozóirodával kémkedett Werner Gegenbauer után.

Kapcsolódó
Izraeli titkosszolgálat segítségével túrták ki a helyéről a Hertha elnökét
Lars Windhorst már főszponzorként is megosztó személyiség volt, azonban az izraeli bíróságon nagyon súlyos vádak merültek föl vele szemben elnökké válásával kapcsolatban.

Gegenbauer 14 éven keresztül volt a berlini egyesület elnöke, az előző szezon végén azután mondott le a posztjáról május 24-én, hogy a Hamburg ellen kiharcolta, hogy a Bundesligában maradjon. Helyét az a Windhorst vette át, aki az izraeli bíróság szerint egy titkosszolgálati magáncéget bérelt fel, hogy kémkedjen elődje után. A Financial Times cikke szerint egy éven keresztül gyűjtöttek információkat Gegenbauerről azzal a céllal, hogy leváltsa Windhorst.

A Spiegel szerdán arról számolt be, hogy a botrány kirobbanása után a befektetőnek elege lett a problémákból és ezért felajánlotta a klubnak, hogy vásárolja vissza részvényeit.

A júniusban megválasztott Kay Bernstein elnökkel már zajlanak a tárgyalások a részesedéseket illetően.

Az elmúlt három hónap alapos megfontolása és értékelése után sajnos úgy találtuk, hogy nincs már perspektívája a sikeres gazdasági együttműködésnek a Tennor Csoport és a Hertha BSC között

– idézi a Spiegel Windhorst szavait.

Az üzletember 2019-ben 224 millió euróért megvásárolta a Bundesliga-klub 49,9 százalékát, összességében pedig 374 millió eurót tett részvényekbe, jelenleg több mint 60 százalékot birtokol.

Olvasói sztorik