Javad Parsa / NTB / AFP
Nemzetközi foci sport

A szerbek csatára Lionel Messit és Cristiano Ronaldót is lepipálta

A szerb válogatott kedd este 2-0-ra legyőzte a norvég csapatot, ezzel pedig feljutott a Nemzetek Ligájában az A divízióba. A második gólt a Fulham csatára, Aleksandar Mitrovic lőtte, aki ezzel megszerezte 50. gólját a válogatottban.

Nem a 28 éves támadó az első, aki eljut idáig, ugyanakkor jól bemutatja, milyen meghatározó szerepe van a nemzeti együttesben, hogy ezt a számot mindössze 76 találkozón érte el. Ezzel gyorsabban jutott ötven találatig a válogatottban, mint Lionel Messi (107) és Cristiano Ronaldo (114).

Mitrovic a november 20-án rajtoló katari világbajnokságon is növelheti még a góljai számát, a szerbek Brazíliával, Svájccal és Kamerunnal szerepelnek majd a G csoportban.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!