Jean Catuffe/Getty Images
Nemzetközi foci sport

„Olyan tornán nem akarunk megjelenni, amely többezer ember életét követelte” – Katar ellen tüntet a vb-mez

A dán válogatott mezét készítő Hummel hivatalosan bemutatta azt a garnitúrát, amelyet a skandináv csapat visel majd a katari világbajnokságon.

Kapcsolódó
A Dán Labdarúgó Szövetség emberjogi harcba kezd a vébé évében
A világbajnoki szereplést arra használják a skandinávok, hogy változást idézzenek elő Katarban.

A dánok már korábban is jelezték, lépéseket fognak tenni annak érdekében, hogy az emberek alapvető jogai megillesse a katariakat is, a Hummel pedig ennek szellemében járt el. Egy szinte dizájn nélküli, egyszínű garnitúrával állt elő, amit hivatalos közlemény mellett tett közzé a sportszergyártó cég.

„Egyrészt tisztelgés az 1992-es Európa-bajnoki győztesek előtt, másrészt tüntetés az emberi jogok sárba tiprása ellen, amely Katarban zajlik. Minden szimbólumot minimalizáltunk, beleértve a saját logónkat és arculati elemeinket

Támogatjuk a dán válogatottat, de Katart nem. Olyan tornán nem akarunk megjelenni, amely többezer ember életét követelte. Hisszük, a sport összehozza az embereket. Amikor ennek az ellenkezője történik, akkor felszólalunk

– írta a Hummel Instagram-oldala.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

hummel Sport (@hummelsport) által megosztott bejegyzés

A piros és fehér színű mezek mellett a harmadik számú szerelés teljesen fekete lesz, ez sem véletlen. Erről azt írta a cég, a fekete a gyász színe, amely így az elveszített emberéletekre utal.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!