Nemzetközi foci

Csoda, hogy megúszták lábtörés nélkül a lyukas bécsi pályán játszó futballklasszisok

Akár súlyos baleset is történhetett volna hétfő este bécsi Ernst Happel Stadionban, ahol a Duna általi magas talajvízszint miatt egy üreg keletkezett a pályán. Szerencsére az osztrák-dán Nemzetek Ligája-mérkőzés résztvevői nem törték el a lábukat.

A lyukat a lefújás után a dán csatár, Andreas Skov Olsen fedezte fel a kezdőkörben, egy videón az is látszik, hogy a Club Brugge játékosának a fél lábszára eltűnik a lyukban, olyan mély.

Kapcsolódó
Náci karlendítés, verekedés a rendőrökkel, pirózás – hét angol szurkolót letartóztattak
A Németország-Anglia párosítás presztízscsata, de nem a legjobbat hozta ki a drukkerekből.

A szövetség szerint nincs ok az aggodalomra, a világbajnok Franciaország elleni, péntekre kiírt Nemzetek Ligája hazai mérkőzésre rendben lesz a gyep.

Ugyanakkor az Osztrák Labdarúgó Szövetség elmondta, a problémát valószínűleg a közeli Duna miatti talajvízszint jelentős emelkedése okozta a vasárnapról hétfőre virradó éjszakai vihar után.

A talajvíz alulról kimosta a földet a gyepszőnyeg alól, ennek eredményeként alakult ki a mély üreg.

A stadiont kedden egy német gyepmesterrel ellenőriztették, de Bernhard Neuhold, az osztrák szövetség ügyvezetője szerint további lehetséges üregeket csak egy röntgenhez hasonló speciális eszközzel lehetne kimutatni.

Nem tudjuk megmondani, hogy van-e további veszély. Csak azt mondhatjuk, hogy mindent megteszünk annak a megakadályozására. Az üreget betömték, emellett hengerrel tovább tömörítették a talajt

– mondta Neuhold.

A hétfői meccs egyébként jókora késéssel kezdődött, ugyanis áramszünet volt a stadionban. Neuhold szerint felmerült az is, hogy keddre halasztják az összecsapást, ami viszont aggasztó, hogy a meghibásodás okaira egyelőre nem jöttek rá a szakemberek.

A stadionban volt egy szükséggenerátor, amelynek elegendőnek kellett volna lennie a reflektorok működtetéséhez, de abba sem tudtak igazán életet lehelni.

„Minimálisra kell csökkenteni az újabb kudarc kockázatát” – mondta Neuhold, főleg annak tudatában, hogy a Dánia elleni 18 700 nézővel szemben a franciák ellen több mint 48 ezer jegyet adtak el.

Olvasói sztorik