Alexander Hassenstein/Getty Images
Nemzetközi foci sport

„Egyáltalán nem működött a németek játéka, a magyarok egy csodagóllal győztek”

A német sajtó számára Hansi Flick első vereségéről szólt a magyarok elleni Nemzetek Ligája-mérkőzés.

Kapcsolódó
Szoboszlai Szalai góljáról: Csak annyit mondtam, „kérlek a kapufa előtt és ne mögötte menj"
A gólpasszt adó játékos a szögletzászlónál izgult a csapatkapitány sarkazásából gól legyen.

A válogatott a közelgő katari világbajnokságra készül, így aztán érzékenyen érintette a szurkolókat az 1-0-s vereség. Az eredmény miatt már nem nyerhetik meg csoportot sem, a Bild erre hívta fel a figyelmet.

Németország 1-0-ra kikapott Magyarországtól, így ebben a versenyben biztosan nem jut be a legjobb négy közé. Ami azonban sokkal fontosabb: pontosan két hónappal a japánok elleni rajt előtt kezdhetünk aggódni a katari vb miatt. Hansi, így nem fog működni!

A Kicker szerint hiányzott az átütőerő a Nationalelf játékából, ezen túlmenően tényszerű megállapítást tett: Szalai Ádám látványos gólja után nem sikerült kiegyenlíteni. A Frankfurter Allgemeine Zeitung is azt emelte ki, hogy ez volt Flick első kudarca.

„Nem működött a szakvezető terve. Egyáltalán nem működött a németek játéka, a magyarok egy csodagóllal győztek.”

A Süddeutsche Zeitung szerint a péntek este mutatott forma éppen az ellenkezője volt annak, mint amit a vb-n várnak, Hansi Flick vezetésével a leggyengébb első félidejét produkálta a nemzeti együttes. Kiemelte még az újság:

„A magyaroktól elszenvedett kijózanító 1-0-s vereség után Németország már nem nyerheti meg a Nemzetek Ligáját.”

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!