Robert Michael/picture alliance via Getty Images
Magyar foci sport

Szoboszlai Szalai góljáról: Csak annyit mondtam, „kérlek a kapufa előtt és ne mögötte menj”

A magyar válogatott pénteken 1-0-ra nyert az utolsó előtti meccsét játszó Szalai Ádám zseniális góljával a Nemzetek Ligája A divíziójában.

Kapcsolódó
Szalai káprázatos góljával vertük a németeket a Nemzetek Ligájában
A csapatkapitány egy szöglet után oxival húzta a labdát a németek kapujába. A győzelemmel biztos, hogy bent maradtunk a Nemzetek Ligája A osztályában.

A valóban látványosra sikerült találathoz Szoboszlai Dominik adta a gólpasszt szögletből, így aztán nem lehetett kérdés, hogy nyilatkoznia kell majd az eset kapcsán. Az RB Leipzig középpályása messziről indította nyilatkozatát, mert a csapat hozzáállását firtatta.

„Nem gondoltam volna, hogy ilyen hamar vezetést tudunk szerezni. Úgy mentünk föl a pályára, hogy tényleg nincs veszteni valónk, de ha már idáig eljutottunk és elsők vagyunk a csoportba, akkor most már vigyük végig valahogyan”

– mondta Szoboszlai, aztán rátért a lényegre.

Én beadtam és oldalról láttam, hogy repül a labda és csak annyit mondtam, »kérlek a kapufa előtt és ne mögötte menj!« Bement. Ez elképesztő, ilyen tényleg csak a mesékben van.

A válogatott többi tagja is beszélt Szalairól, Gulácsi Péter szerint így kellett történnie, hogy a csapatkapitány lövi a gólt, de szeretné, ha az olaszok ellen is betalálna. Nagy Ádám filmbe illőnek nevezte a történteket, de azt is elmondta, a négyes döntő kiharcolása lenne a csúcs Szalai búcsúmeccsén.

A magyar csapat hétfőn fejezi be a Nemzetek Ligája csoportkörét. A hatodik, utolsó fordulóban az olaszokat fogadja a Puskás Arénában, ahol már döntetlennel is az első helyen végez, és bejut a sorozat jövő júniusi, négyes döntőjébe, vereség esetén pedig második lesz a Squadra Azzurra mögött.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!