Magyar foci

Szoboszlai Szalai góljáról: Csak annyit mondtam, „kérlek a kapufa előtt és ne mögötte menj”

Robert Michael/picture alliance via Getty Images
Robert Michael/picture alliance via Getty Images

A magyar válogatott pénteken 1-0-ra nyert az utolsó előtti meccsét játszó Szalai Ádám zseniális góljával a Nemzetek Ligája A divíziójában.

Kapcsolódó
Szalai káprázatos góljával vertük a németeket a Nemzetek Ligájában
A csapatkapitány egy szöglet után oxival húzta a labdát a németek kapujába. A győzelemmel biztos, hogy bent maradtunk a Nemzetek Ligája A osztályában.

A valóban látványosra sikerült találathoz Szoboszlai Dominik adta a gólpasszt szögletből, így aztán nem lehetett kérdés, hogy nyilatkoznia kell majd az eset kapcsán. Az RB Leipzig középpályása messziről indította nyilatkozatát, mert a csapat hozzáállását firtatta.

„Nem gondoltam volna, hogy ilyen hamar vezetést tudunk szerezni. Úgy mentünk föl a pályára, hogy tényleg nincs veszteni valónk, de ha már idáig eljutottunk és elsők vagyunk a csoportba, akkor most már vigyük végig valahogyan”

– mondta Szoboszlai, aztán rátért a lényegre.

Én beadtam és oldalról láttam, hogy repül a labda és csak annyit mondtam, »kérlek a kapufa előtt és ne mögötte menj!« Bement. Ez elképesztő, ilyen tényleg csak a mesékben van.

A válogatott többi tagja is beszélt Szalairól, Gulácsi Péter szerint így kellett történnie, hogy a csapatkapitány lövi a gólt, de szeretné, ha az olaszok ellen is betalálna. Nagy Ádám filmbe illőnek nevezte a történteket, de azt is elmondta, a négyes döntő kiharcolása lenne a csúcs Szalai búcsúmeccsén.

A magyar csapat hétfőn fejezi be a Nemzetek Ligája csoportkörét. A hatodik, utolsó fordulóban az olaszokat fogadja a Puskás Arénában, ahol már döntetlennel is az első helyen végez, és bejut a sorozat jövő júniusi, négyes döntőjébe, vereség esetén pedig második lesz a Squadra Azzurra mögött.

Olvasói sztorik