FRANCK FIFE / AFP
Nemzetközi foci

„Nem jutok szóhoz” – kiakadt a klasszis, mert válogatottja az oroszokkal játszik

Többen is kritizálták a Bosnyák Labdarúgó Szövetséget, amiért úgy döntött, az ország válogatottja november 19-én felkészülési mérkőzést játszik Oroszországgal, írja az MTI.

Ez a döntés nagyon nem jó. Nem jutok szóhoz, de a szövetségben tudják, mit gondolok

– nyilatkozta a 107-szeres válogatott Miralem Pjanic, aki ezen a héten igazolt az FC Barcelonától az Egyesült Arab Emírségekbe.

Benjamina Karic, a bosnyák főváros, Szarajevó polgármestere közölte, ha nem változtatják meg a döntést, beszüntetik az eddig eredményes együttműködést a szövetséggel: „Szarajevó mint az a város, amely a leghosszabb ideig az agresszorok ostroma alatt állt, és én mint polgármester határozottan elítéljük a labdarúgó-szövetség döntését” – írta közösségi oldalán.

Szarajevót 43 hónapig ostromolták 1992 és 1995 között a boszniai háború ideje alatt. Ez volt a modern európai történelem leghosszabb ostroma a 20. században.

Kapcsolódó

A mérkőzést Szentpéterváron rendezik november 19-én, egy nappal a katari világbajnokság kezdete előtt. A tornára a bosnyákok nem jutottak ki, az oroszok pedig nem vehetnek részt rajta, mert februárban az európai és a nemzetközi szövetség is eltiltotta őket az ukrajnai háború miatt. Így a selejtezőben hiába érték el a pótkvalifikációt érő helyezést, abban már nem indulhattak el.

Az orosz válogatott legutóbb tavaly novemberében játszott mérkőzést, amikor 1-0-ra kikapott Horvátország vendégeként világbajnoki selejtezőn. Legközelebb szeptember 24-én Kirgizisztánban, majd novemberben a vb-résztvevő Iránnal vív barátságos mérkőzést.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik