„Meg kell mutatnunk, hogy létezünk és élünk” – a háború kitörése óta először lép pályára az orosz fociválogatott

Legutóbb 2021 novemberében játszott Oroszország.
Kapcsolódó cikkek

Tíz hónapnyi kényszerszünetet követően szeptember utolsó szombatján lép ismét pályára hivatalos nemzetközi találkozón Oroszország labdarúgó-válogatottja.

A csapat szeptember 24-én vendégként játszik Biskekben, Kirgizisztán legjobbjai ellen – jelentette be az orosz sportági szövetség. A közlés szerint már lekötötték a következő barátságos meccset is: Valerij Karpin szövetségi kapitány alakulata novemberben a világbajnoki résztvevő iráni válogatottal találkozik, szintén idegenben.

Kapcsolódó
Kirakták a focistát a válogatottból, mert visszament az orosz klubjához
Eddig 12 meccsen játszott a válogatottban, ki tudja, mikor jöhet össze neki a tizenharmadik.

Az orosz válogatott nemzetközi porondon legutóbb 2021 novemberében szerepelt, amikor is vendégként 1-0-ra kikapott a horvát válogatottól a 2022-es világbajnokságra selejtező sorozat csoportkörének zárómérkőzésén. Pótkvalifikációs lehetőségként márciusban, a rájátszásban még kiharcolhatta volna a kijutást az idei vb-re, de az ukrajnai háború miatt a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség február 28-án felfüggesztette az orosz részvételt az égisze alatt zajló tornákon. Hasonló tilalmat rendelt el az Európai Labdarúgó Szövetség is.

Meg kell mutatnunk, hogy létezünk, élünk és van válogatottunk. A jelenlegi körülmények között a kirgiz válogatottal való játék siker

– mondta Karpin.