Nemzetközi foci

Kirakták a focistát a válogatottból, mert visszament az orosz klubjához

Lindsey Parnaby / AFP
Lindsey Parnaby / AFP

A norvég Mathias Normann az előző idényt a Premier League-ben töltötte, 23 meccsen 1 gólja és 2 gólpassza volt a Norwichban, amely az utolsó helyen zárt, vagyis kiesett az angol élvonalból.

A 26 éves védekező középpályás csak kölcsönben szerepelt Angliában, majd visszatért orosz klubjához, az FK Rosztovhoz – és ezzel egyidejűleg elintézte magának, hogy ne kapjon válogatott meghívót.

A norvég szövetség ugyanis negligálja az orosz ligában futballozó norvég légiósokat, amióta Oroszország megtámadta Ukrajnát.

A válogatott szövetségi kapitánya, Stale Solbakken hétfőn tudatta Normann-nal, hogy addig nem számol vele, amíg az orosz csapathoz tartozik.

„A norvég és az európai futball képviselői egyetértenek abban, hogy nyomást kell gyakorolni az Ukrajnát megtámadó oroszokra, akik a sportban is nagyon aktívan próbálják érvényesíteni a hatalmi pozícióikat” – nyilatkozta Lise Klaveness, a norvég szövetség elnöke.

Normann eddig 12 alkalommal szerepelt a norvég csapatban, legutóbb márciusban, a szlovákok elleni felkészülési meccsen lépett pályára.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik