Nemzetközi foci bajnokok ligája

Liverpoolban is megtanulták, ki az a Kvaradona

Carlo Hermann/DeFodi Images via Getty Images
Carlo Hermann/DeFodi Images via Getty Images

Az olasz bajnokságot kedvelők már pontosan tudják, ki az a Hvicsa Kvarachelia. A Dinamo Batumitól a nyáron leigazolt grúz szélső berobbant a Napoliban, rögtön az első két bajnokiján volt három gólja és egy gólpassza.

A szurkolók egyszerűen csak Kvaradonának becézik.

Kapcsolódó
Elég volt két meccs, és a kimondhatatlan nevű grúzból máris Kvaradona lett
Berobbant a Serie A-ba a Napoli grúz szélsője, Hvicsa Kvarachelia, aki olyat tett, mint előtte a klubjában senki: első két bajnokiján három gólt szerzett. Oroszországban már jól ismerik, mivel korábban kétszer lett a liga legjobbja, a hazájában rajonganak érte a drukkerek, és most a vérmes nápolyiak is dörzsölik a tenyerüket, hogy itt az Insigne-utód.

Most mindenki a saját szemével láthatta, hogy tényleg egy kivételes képességű labdarúgóról van szó. Kvarachelia több alkalommal is megkerülve rázta le magáról a védőjét, és ugyan csak 57 percet töltött a pályán, így is a meccs egyik legjobbja volt, adott egy látványos gólpasszt Giovanni Simeonénak, három gólhelyzetet is kialakított, és maga is három lövéssel próbálkozott. Készült is egy összeállítás a legszebb megmozdulásaiból, érdemes megnézni:

A Napoli óriási meglepetésre a Maradona Stadion gyepébe döngölte a Liverpoolt és úgy nyert 4-1-re, hogy Alissonnak több nagy védése volt és még egy tizenegyest is hárított.

Kapcsolódó
BL: nagyon megverték a Liverpoolt, Lewandowski-triplával és győzelemmel rajtolt a Barca
A Barcelona hazai pályán, a Bayern München Milánóban nyert, a Pool pedig Nápolyban szaladt bele egy meglepően komoly vereségbe. Bajnokok Ligája-összefoglaló.
Olvasói sztorik