Nemzetközi foci

Elpasszolta a Barca a régóta feleslegesnek titulált játékosát

Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Megoldódott Samuel Umtiti régóta húzódó ügye: a világbajnok francia védőt egy évre kölcsönadja a Barcelona a Serie A újoncának, a Leccének.

A 31-szeres francia válogatott hátvéd az előző idényben mindössze egyetlen bajnokin lépett pályára a Barcában, de ha az elmúlt két évet nézzük, akkor sem sokkal jobb a mérleg: 2020 nyara óta minden sorozatot számolva mindössze 17 találkozón kapott szerepet.

Ebben a sérülékenysége mellett az volt a másik ok, hogy a Barca szerette volna lepasszolni, de a 10 millió eurót is meghaladó fizetéssel bíró Umtiti rendre visszadobta az ajánlatokat, amivel magára haragította a klubját.

Idén januárban aztán Umtiti 2026 nyaráig szóló szerződést írt alá a Barcával, de belement abba, hogy a 2023 júniusáig szóló előző megállapodásából hátralévő időszakban csökkentett fizetést kapjon.

A mostani kölcsönadásnak része, hogy a játékos fizetésének nagy részét továbbra is a Barcelona állja, és a védő jövő nyáron visszatér a katalánokhoz, vagyis a Leccének nincs opciós joga a megvásárlására.

Umtiti új csapata két forduló után egyelőre pont nélkül áll, előbb az Intertől kapott ki egy hosszabbításban benyelt góllal,

majd a Sassuolo vendégeként szenvedett 1-0-s vereséget.

Kapcsolódó
Hetekig mutogathatnák ezt a gólt, akkor sem unnánk meg
Javított a Sassuolo, két meccs után még hibátlan az Inter. A Serie A szombati eredményei.

A hétvégén az Empoli lesz az újonc ellenfele, és Umtiti akár debütálhat is a toszkánok ellen.

Olvasói sztorik