Nemzetközi foci

120 millió eurót sem sajnálna a Chelsea a Serie A tavalyi legjobbjáért

Ettore Griffoni / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Ettore Griffoni / NurPhoto / NurPhoto via AFP

A 23 éves Rafael Leaónak hatalmas szerepe volt abban, hogy a Milan 11 év után ismét megnyerte az olasz bajnokságot: a portugál szélső tavasszal egészen ihletett formában futballozott, és végül 11 góllal, valamint 10 gólpasszal zárt, a teljesítménye révén pedig őt választották a Serie A legjobb játékosának.

Az idei két meccsen eddig Leao jóval visszafogottabb volt, de ettől még ugyanolyan vonzó maradt az őt egy ideje már figyelő Chelsea számára, amely a Gazzetta dello Sport szerint 120 millió eurót sem sajnálna érte, ami klubrekordot jelentő összeg.

Az olasz lap azt írja, ez az összeg felkúszhat végül 150 millióig is, mivel Leao egy vitás szerződésbontás miatt 16,8 millióval tartozik korábbi klubjának, a Sportingnak, a Milannak pedig a vételár 15 százalékát tovább kell utalnia a Lille-nek, amelytől 2019 nyarán megvették a szélsőt.

Timo Werner és Romelu Lukaku távozása miatt Thomas Tuchel, a Chelsea edzője mindenképpen szeretne még egy támadót igazolni, de a helyzetet nehezíti, hogy a Milan nem szeretné elveszíteni egyik legjobbját.

A Chelsea eddigi legdrágább igazolása egyébként éppen Lukaku volt, aki tavaly 113 millió eurójába került a klubnak – hogy aztán a belga csatár most 8 millió eurós kölcsönvételi díjért térjen vissza korábbi csapatához, az Interhez.

Két kör után a Milan 4 ponttal áll a Serie A-ban, míg a Chelsea három forduló alatt kapart össze ugyanannyit a Premier League-ben.

Olvasói sztorik