Nemzetközi foci

Csupa olyan játékos lőtte a Barca góljait a City ellen, akiről azt lehetett hallani, hogy nem kell a klubnak

Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP

91 062 néző látogatott ki a Nou Campba a Barcelona-Manchester City jótékonysági meccsre, amelyet a katalán klubot játékosként és edzőként is szolgáló José Carlos Unzué tiszteletére, valamint a hozzá hasonlóan az ALS nevű gyógyíthatatlan betegségben szenvedők megsegítésére játszottak le.

Kapcsolódó
Guardiola barátjának megsegítéséért játszik egymással a Barca és a Manchester City
Juan Carlos Unzué kapusként, majd kapusedzőként is dolgozott a katalán klubnál. Két éve diagnosztizálták nála az ASL nevű gyógyíthatatlan betegséget.

A Barcelona ezen a találkozón avatta fel idei harmadik számú szerelését, és a hazaiak edzője, Xavi berakta a kezdőbe a Sevillától érkezett Jules Koundét,

akit még nem sikerült regisztrálni a ligánál, így az eddigi két bajnoki fordulóban nem is léphetett pályára.

A másik oldalon Pep Guardiola vegyes kezdőt küldött a pályára, az alapemberei közül Ruben Dias, Kyle Walker, Kalvin Phillips, Bernardo Silva és Rijad Mahrez kapott szerepet, mellettük pedig olyan nevek kezdtek, mint Stefan Ortega, Rico Lewis és Cole Palmer.

A Barcánál az előző idényt a török Galatasaraynál töltő Inaki Pena állt a kapuban, aki hatalmasat hibázott egy könnyű labdánál, és így góllal ajándékozta meg a City argentin csatárát, Julián Álvarezt. A City kapusa, Ortega sem állt a helyzet magaslatán a Barca első góljánál, Pierre-Emerick Aubameyang lövése ugyanis befért a szöget rosszul záró kapus lába és a bal kapufa között.

A második félidőben a Barca a 16-osnál szerzett labdából büntetett Frenkie de Jong révén, erre a City Palmer révén válaszolt, akinek csak bele kellett tennie a lábát Joao Cancelo beadásába. A Barcelona harmadik gólját Memphis Depay lőtte, vagyis a hazaiaknál csupa olyan játékos volt eredményes, akiről egész nyáron azt lehetett hallani, hogy nem marasztalja a klub.

Már úgy nézett ki, 3-2-vel behúzza a meccset a Barca, de a hosszabbításban Erling Haaland és Andreas Christensen lába összeakadt a 16-oson belül, és a könnyű síppal befújt tizenegyest Mahrez lőtte be, így lett 3-3 a gálameccs vége.

Olvasói sztorik