Nemzetközi foci

Guardiola barátjának megsegítéséért játszik egymással a Barca és a Manchester City

LLUIS GENE / AFP
LLUIS GENE / AFP

Szerda este jótékonysági mérkőzést vív egymással a Barcelona és a Manchester City a Nou Campban.

A meccset Juan Carlos Unzué megsegítéséért rendezik, aki egykoron csapattársa volt a Barcában Pep Guardiolának, aki edzőként is dolgozott a katalán klubnál, jelenleg pedig a Cityt irányítja.

Unzuénál két éve diagnosztizálták az amiotrófiás laterálszklerózis (ASL) nevű gyógyíthatatlan betegséget, amely az akaratlagosan mozgatható izmokat beidegző agyi és gerincvelői mozgató idegsejtek pusztulásával jár.

„A Barcelona nyitott volt arra, hogy rendezzünk egy jótékonysági meccset egy számunkra fontos személynek. Meghívtak minket, hogy a meccs révén pénzt gyűjtsünk a betegség elleni küzdelmére, és egy nagyszerű összefogás eredménye, hogy itt lehetünk” – nyilatkozta Guardiola.

Unzué az Osasuna, a Barcelona és a Sevilla színeiben háromszáznál is több bajnokit játszott, majd 2003 és 2010 között kapusedző volt a Barcánál, így részese volt a nagyon sikeres Guardiola-korszaknak. Később, 2014 és 2017 között Luis Enrique stábjában is szerepet kapott.

„Elfogadtam a sorsomat, és így könnyebb együtt élni a betegséggel, és könnyebb a szeretteimnek is” – nyilatkozta Unzué, aki, amióta kiderült, hogy ALS-ben szenved, könyvet írt, dokumentumfilmet készített, és próbál minden fórumot megragadni, hogy minél az emberek megismerjék a betegséget.

A szerdai mérkőzés 21.30-kor kezdődik.

Olvasói sztorik