Nemzetközi foci

Hatgólos thrilleren mentett pontot a Manchester City

Lindsey Parnaby / AFP
Lindsey Parnaby / AFP
Alaposan megdolgoztatta a Manchester Cityt a Newcastle United az angol labdarúgó-bajnokság 3. fordulójának vasárnapi mérkőzésén. A hazaiak már 3-1-re is vezettek, a bajnok innen mentett pontot.

Két forduló után két győzelemmel és 6-0-s gólkülönbséggel állt a Manchester City, míg a Newcastle négy ponttal, és 2-0-val rendelkezett – azaz két olyan együttes csapott össze a St. James’ Parkban, amely a 2022-23-as bajnoki idényben még nem kapott gólt.

Kapcsolódó
Ekkora kapushibát régen látott a Premier League
Édouard Mendy megpróbálta kicselezni a rátámadó játékost…

Az elmúlt időszak egymás elleni mérkőzései sima manchesteri sikert ígértek, a felek legutóbbi hat tétmérkőzését ugyanis a City nyerte, ezeken 22 gólt szerzett és mindössze hármat kapott (a tavaly májusi 4-3-ra megnyert csata során).

Ennek megfelelően kezdődött a mérkőzést, az 5. percben Bernardo Silva tökéletes passzát Ilkay Gündogan lőtte közelről a hálóba (0-1). A 28. percben Miguel Almiron egyenlített (a videobíró segítsége is kellett hozzá), a 39. percben pedig Callum Wilson szép alakítása végén már a hazaiaknál volt az előny (2-1).

Sőt, a második félidő elején, az 54. percben Kieran Trippier hatalmas gólt ragasztott a jobb felső sarokba szabadrúgásból (3-1).

Összekapta magát a ManCity, a 60. percben Ruben Dias közeli fejesét védte Nick Pope, de másodpercekkel később már tehetetlen volt Erling Haalanddal szemben (3-2). Három perc múlva a norvég egyenlíthetett volna, de ziccerét Pope bravúrral védte.

A 64. percben aztán nem volt esélye Kevin de Bruyne tökéletes passzát Bernardo Silva okosan ellőtte a kapus mellett a bal sarokba (3-3).

A 75. percben Trippier rúgott hatalmasat a megiramodó De Bruyne térdébe, a játékvezető azonnal piros lapot mutatott fel, a VAR azonban nem ítélte ennyire egyértelműnek a helyzetet. A bíró kikocogott az oldalvonalhoz, megnézte az esetet, és végül sárga lapra módosította az ítéletét…

Az eredmény a nyolcperces hosszabbítás (!) ellenére maradt a 3-3, így már csak az Arsenal hibátlan a szezonban.

Premier League, 3. forduló

Newcastle United – Manchester City 3-3 (2-1)
gól: Almirón (28.), C. Wilson (39.), Trippier (54.), illetve Gündogan (5.), Haaland (61.), Silva (64.)

 

Leeds United – Chelsea 3-0 (2-0)
gól: Aaronson (33.), Rodrigo (37.), Harrison (69.)
piros lap: Koulibaly (85., Chelsea)

 

West Ham United – Brighton 0-2 (0-1)
gól: Mac Allister (22.), Trossard (66.)

Olvasói sztorik