Nemzetközi foci

A Barcánál azt hiszik, hogy az Atlético direkt ki akar szúrni velük

Thomas COEX / AFP
Thomas COEX / AFP

Nem Antoine Griezmann-ról szól eddig az Atlético Madrid szezonja. A világbajnok francia támadónak ugyan van már egy gólja, de az első két bajnokin csak csereként küldte be őt Diego Simeone, összesen 56 percet töltött eddig a pályán.

Az Atleti riválisánál, a Barcelonánál pedig azt sejtik, szándékosan játszik ilyen keveset.

Griezmann 2021 augusztusának legvégén tért vissza az Atlético Madridhoz a Barcától, kölcsönbe két évre, ha pedig teljesülnek bizonyos kitételek, akkor 2023 nyarán véglet a Matracosoké lehet 40 millió euróért. Ehhez azonban az kellene, hogy a mérkőzések legalább felén 45 percet, vagy többet töltsön a pályán.

Kapcsolódó

A katalán Sport szerint a Barcánál arra gyanakodnak, hogy ezt akarja kijátszani Simeone vezetői utasításra és ezért csak a mérkőzések utolsó harmadára cseréli be a franciát. A cikkben az is szerepel, hogy az Atlético sincs a legideálisabb gazdasági helyzetben, így nem szeretnének jövő nyáron 40 millió eurót fizetni az akkorra már 32 éves játékosért, ezért a trükközés.

Antoine Griezmann 2019-ben, 120 millió euróért igazolt a Barcelonához Madridból, ám nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, 102 mérkőzésen 35 gólja volt, mindössze egy Király Kupát nyert ottléte alatt a Barca.

Kapcsolódó
Úgy kellett lefogni a madridi focistát, nehogy kimásszon a lelátóra verekedni csapata szurkolóival
Nem is lépett pályára a csalódást keltő mérkőzésen, a drukkerek közül volt, aki mégis betalálta.

Az Atlético elég felemásan kezdte a szezont. Az első meccsen könnyedén, egész jó játékkal verte Getafét 3-0-ra, majd az első hazai meccsen 2-0-ra kikapott a Villarrealtól. Akkor a drukkerek egy része be is találta Griezmann-t, akinek Mario Hermoso kelt a védelmére, a szóváltás pedig annyira elmérgesedett, hogy a védőt úgy kellett lefogni, nehogy kimásszon a lelátóra verekedni.

Olvasói sztorik